Genel

Suriye’nin Başkenti Şam’da  Al-Tadamon Mahallesindeki Katliam: “Suriye Gizli Savaş Suçu”

Suriye’nin Başkenti Şam’da  Al-TadamonMahallesindeki Katliam: “Suriye Gizli Savaş Suçu”

Yeryüzünde yaşanan en büyük dramlardan , trajedilerden bir yerin adıdır SURİYE  ..

RUSYA ve İRAN ‘ ın aleni destekleriyle , ABD ve AB nın gizli onayı ile zalim ESED  11 senedir halka kan kusturuyor  ..

Ölümler, yaralanmalar, ceza evleri de envaı çeşit ağır işkenceler, hicrete ve tehcire tabi tutmalar vb..

Onlarca insanlık dışı uygulamaları halkına uyguluyor ..

Esed rejiminin 2013’te en az 41 sivili katlettiği görüntüler ortaya çıktı İngiltere’deTheGuardian gazetesi, Suriye’de Esed rejiminin 2013’te başkent Şam’ın güneyindeki Al-TadamonMahallesi’nde en az 41 sivili öldürdüğü görüntüleri yayımladı.

Bu, Suriye’de Başar Esad rejiminin en kötü işkence yapan ülkenin askeri istihbarat bağlı servisinin 227 şubesinin bir işlediği savaş suçunun hikayesidir.

Suriye istihbarat görevlisi olduğu öne sürülen AmjadYoussuf’un, gözleri bağlı ve kelepçeli şekilde gözaltına alınan ve koşmaları söylenen sivilleri vurduğu görülüyor.

Chulov, kameraya kaydedilen birçok vahşet görüntüsü gördüğünü ancak özellikle bu son görüntülerin kendisini şoke ettiğini, sivillerin ölüme doğru yürüdüğünü ve bazen ölümlerinden hemen önce alay edildiklerini anlattı.

 Suriye istihbarat görevlisi olduğu öne sürülen AmjadYoussuf’un, gözleri bağlı ve kelepçeli şekilde gözaltına alınan ve koşmaları söylenen sivilleri vurduğu görülüyor.

Chulov, kameraya kaydedilen birçok vahşet görüntüsü gördüğünü ancak özellikle bu son görüntülerin kendisini şoke ettiğini, sivillerin ölüme doğru yürüdüğünü ve bazen ölümlerinden hemen önce alay edildiklerini anlattı.

Cinayetler bittiğinde, Al-Tadamonmahallesin’daki toplu mezarda en az 41 adam ölü yatıyor, katiller gülerek cesetlerinin üzerine benzin döküyor ve onları ateşliyor, Beşar Esad’ın iktidar koltuğundan sadece birkaç mil ötede bir savaş suçunu örtbas ediliyor.

Guardian’dan Martin Chulov’un açıkladığı gibi, bu grafik görüntü “bütün Suriye ihtilafından en suçlanabilir videolardan birisi” ve 11 yıllık savaşın daha önce anlatılmamış bir bölümüne bakış atmamızı sağlıyor”.

Bu Başar Esadın canileri, kendisinin ve ailesinin ve askerlerine  işlediği binlerce suç arasında korkunç birisidir .

Aralık 2013’te Nabek şehrinde bir suç işlendi, 253 çocuk ve kadın yakılarak idam edildi.

Teşekkürler, bu inanılmaz derecede önemli ve değerli bir rapor. İnşallah failler adalet karşısına çıkar.

Bu sadece buzdağının görünen kısmı, Al-Tadamon mahallesinde binlerce katliam yaşandı. Bu mahallede toplu mezarlarda yakılan Şam Türkmenlerinin oranı oldukça fazla.

Ülkemizdeki bizlere dayattıkları ve dillerine doladıkları,

✓Esed ile görüşmeler yapılsın,

✓ Bize sığınan Suriyeliler de ülkelerine koşulsuz geri dönsün, tezlerini her Zaman ve zeminde dillendirmekten  geri kalmıyorlar ..

Ukrayna’dan gelenlere evini barkını açanlar ..

Unutulmasın ki,

Bizler Esed’in elim kanlı zalim olduğu ve ülkede yargılanması gerektiği ve en ağır insanlık suçunu işlemesi den ötürü hesap vermesini talep ediyoruz,

✓ Bize sığınan Suriyeli muhacir kardeşlerimize sonuna kadar ENSAR olmaya, ekmeğimizi bölüşmeye, yüreklerimizi açmaya devam edeceğiz.. ülkelerine barış huzur geldiğinde kendileri zaten yurtlarına döneceklerinden eminiz  ben bir Halep Türkmenı olarak iyi biliyorum ..

11 yıldır tüm dünyanın gözleri önünde işlenen vahşet ve katliamlara rağmen “Esed’le görüşülsün” ve “suriyelileri geri göndereceğiz” diyenler görünler belki akıları başlarına gelir …

YouTube’daGuardian News tarafından hazırlanan video ►https://www.youtube.com/watch?v=_J1gqCp6C0s

Yüksek çözünürlüklü video bağlantısı:

https://bit.ly/3y4XeBr

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest