GenelGüncelKültür Sanat

SICAK VE SAMİMİ KİŞİLİĞİ İLE MAMED CAFEROV

Çiçeklerin muhteşem güzellikleri ve misk-ü amber kokuları, doğanın muhteşem renklerine bürünmüş minik, minik kuşlar, ürkek ve sevgili kadın güzelliğinde yıldızlar gibi, sevdalanmış yüreklerimize alev, alev akan büyülü Kırım müziğinin nağmeleri olmak üzere Akerdeon, Piyano ve Org’un virtüözü Mamed Caferov’un parmaklarındaki hüner , tuşlar ile çığlık çığlığa dans ettikçe ortaya çıkan müziğe kulaklarımın taçlanması beni onurlandırdı….!

mamed cafarov
mamed cafarov


Dünya Kırım Tatar derneğinin Konya ,Seydişehir’de organize ettiği geceye davet edilerek katılma şansına sahip oldum…!
Kırım Türk’ü olmanın onuru ve kişiliği kendini İstanbul müzik Konservatur’ına kabul ettirme başarısı ile beş senelik bir zaman diliminde eşi ve iki oğlu ile kabul ettirerek, muhteşem müzik bilgisi ile Vatanı Kırım için bir tohumdan, ağaca giden bir harika bir yolculukta Mamed Caferov’u harika bir yolculukta gördüm….!
Sıcak ve samimi kişiliği ile ne güzel yolcudur…!
Yüreğinin masumluğu yumak, yumak gözlerine bir resim gibi ışıldamaktadır…!
Her Kırım Türk’ü gibi gönlü ıssız ve hasret dolu. Ümitleri ölgün, gözleri yaşlıdır…!

mamed cafarov - metin batur
mamed cafarov – metin batur


Müziğin her notasında, sahnede goncadan, güle dönen bir usta, kendisine dinleyenlerin avuçlarının kızarmasına sebebidir…!
Eğri, büğrü tırtıldan nasıl, hüzünlü kelebekler çıkıyorsa, sürgünde ve Kırım’a dönüşte zorlukları kara bulutlar gibi yaşayan Mamed Cafer olmak üzere Kırım Türkleri hiçbir şekilde çözülmediler. Bu muammayı çözmeye çalışanların unuttukları Kırım Türklerinin kültürlerindeki sanat tılsımlarıdır….!

mamed cafarov
mamed cafarov


Mamed Caferov, kendisine küçük bir tebessüm ikramında bulunanlara, kalbinde muhabbet kuşları ile cevap verir. Rabbinin kendisine sunduğu sanatsal beceri ile harika bir insan olmanın gereklerini yerine getirmeye çalışacak kadar naif biridir….!
Konya / Seydişehir’deki konserde Keman Virtüözü Metin Batur’un kemanının telleri ile titreyen gönüllere yapmış olduğu gezintiyle Mamed Caferov’un eşliğinde gecenin ahengi ve konusu olan Kırım’da “Engelleri kaldıralım” dalga, dalga insanların ruhlarına nakış ediliyordu…!
Gecenin sonunda Mehtap denize daldı. Ay huzur buldu…!
İyi ki yolumuz kesişti ve varsınız….!

Münir Balıca
Münir Balıca

SAKARYA KIRIM TÜRKLERİNİN SESİ

Pin It on Pinterest