Genel

Seydişehir de Dağcılar Doğu Türkistan’a Destek için Küpe Dağı’na tırmandılar

Konya’nın Seydişehir ilçesindeki bir grup dağcı, Doğu Türkistan’a yaşanan  Zulümlere dikkat çekmek için Küpe Dağı’na tırmandı.

Sabah araçlarıyla Taraşçı beldesine gelen 8 dağcı, soğuk hava ve sis altında kar üzerinde tırmanışa geçti.

Toros Dağları’nın zirvesine ulaşan ekip, burada Türk bayrağı ve Doğu Türkistan  bayrağı  açarak  Çinin  uygur  bölgesinde  yaşanan  Zulme  dikkat çekmek için  “Şimdi Değilse  Ne zaman Yalnız değildir  Türkistan  Seydişehirli Dağcılar”  pankartını açtılar.

Dağcılardan Mutafa Ünal  yaptığı açıklamada, “Çin Zulmü Altında inim inleyen Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize destek olmak  amacı ile onların sesini  Dünya’ya duyurmak  onlara destek olmak için Seydişehirli dağcılar olarak zirve tırmanışı gerçekleştik.

Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz yalnız değildir.Kardeşlerimize  yapılan  İnsanlık dışı Zulmü tüm dünyaya haykırıyoruz ve diyoruz ki  Türk milleti Dünya  üzerine Zulüm  gören  Türk arıyorsa doğu Türkistan’a baksın  ve diyoruz ki İslam ümmeti dünya  üzerinde zülüm  gören Müslüman arıyorsa Doğu Türkistan’a  baksın.”İfadelerini kullandı.

Seydişehirli dağcılar, zirvede fotoğraf çektikten sonra döndü.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest