Genel

Şevket Öndüç : Kırımdaki Kardeşime Ramazan’da bir İftar kolisi’de benden

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkan Vekili Şevket Öndüç yaptığı açıklamada ”Dünya Kırım Tatar Derneğimiz ve Kırım Müslümanları Dini İdaresi ile birlikte düzenlediğimiz ,siz değerli soydaşlarımızın geçen yıl , büyük bir özveri göstererek Kırımdaki kardeşlerimizin Ramazanını huzur içinde geçirmeleri için ” Kırımdaki kardeşime bir Ramazan koliside benden” diyerek, hep birlikte sahip çıkmıştık. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda devam eden Covid 19 virüsünün tüm olumsuzluklarına rağmen, Kırım’daki kardeşlerimizin, bu Ramazan’da yanında olduğumuzu hissetmeleri için kollarımızı uzatıyoruz.

Bu yıl Dünya Kırım Tatar Derneği ve Kırım Müslümanları Dini İdaresi ” Kırımdaki Kardeşime Ramazan’da bir İftar kolisi’de benden” demenin mütevazi sevincini hep birlikte yaşamak için, halkımın katkılarını bekliyoruz. Müminler elbette kardeştir. Kırım’da bir Kardeşin var, umursadığın, sofrasında aş olduğun.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest