GenelGüncel

SENDE EVDE KAL

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış, küresel salgın haline gelen korona virüs nedeniyle açıklamada bulundu. 

Malum olduğu üzere, ülkemiz, küresel ölçekte bir tehditle karşı karşıyadır.

Koronavirüs tehlikesine karşı devletimiz bir dizi tedbirleri hızla hayata geçirmiş durumdadır. Hiç şüphe yoktur ki, alınan bu tedbirlerin sağlayacağı fayda, vatandaşlarımızın ikaz ve yönlendirmelere riayet etmesiyle doğru orantılı olacaktır.

Bu vesileyle tehlikenin belirdiği ilk andan itibaren hızlı şekilde tedbirleri hayata geçiren yetkililere ve fedakârlıkla görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Ak topraklar başta olmak üzere Dünyanın her bölgesinde yaşayan Qırımtatar halkımızın bu sıkıntılı dönemde evden çıkmamasını özellikle talep ediyoruz.

Milletimizin ve Devletimizin ihtiyaç duyduğu her zaman, değil elini gövdesini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyoruz.

Aziz Milletimize ve kamuoyuna çağrımızdır: Tabii ki paniğe izin vermeyeceğiz fakat asla rehavete de düşmeyeceğiz. Ancak lütfen resmi mercilerin uyarılarını ciddiye alalım ve yüksek bir disiplin şuuruyla gereğini yapalım. Hem kendimizin hem de toplum sıhhatini korumak için temastan kaçınalım ve olabildiğince EVDE KALALIM. Şu gerçeği asla dikkatlerimizden kaçırmayalım: Bu tehlikeyi tam bir seferberlik ruhu ile aşabileceğiz. Toplumun her kesimi ve her bir vatandaşımız, yetkili makamların telkinleri doğrultusunda tavizsiz şekilde pozisyon almalıdır. Suistimal ve gayri ciddi tutum ve davranışlar, bütün toplum sağlığını riske atacak sonuçlara neden olacaktır.

Gayret devletten, tedbir milletten, takdir Yaradan’dan.

Selamlarımla…”.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest