Genel

ŞEHİT ATİNA ATAŞESİ GALİP ÖZMEN ve KIZI NESLİHAN

ŞEHİT ATİNA ATAŞESİ GALİP ÖZMEN ve KIZI NESLİHAN

İsmail CİNGÖZ

31 Temmuz 1980 tarihinde Türkiye’nin Atina İdari Ataşesi Galip Özmen ile kızı Neslihan Özmen, Ermeni Terör Örgütü ASALA militanı Monte MELKONİAN tarafından Atina’nın orta yerinde Türk Hava Yolları ofisinin önünde şehit edilmiştir.

Türkiye’nin Atina İdari Ataşesi Galip Özmen, yanında eşi ve 14 yaşındaki kızı Neslihan ile 13 yaşındaki oğlu Alper ile arabasıyla seyahat ederken Ermeni Terör Örgütü ASALA militanı Monte MELKONİAN tarafından silahlı saldırıya uğramış ve kızı ile olay yerinde şehit olmuştur. Özmen’in eşi ve oğlu da bu saldırıda yaralanmıştır.

ASALA militanı Ermeni Monte MELKONİAN, AVO kod ismiyle Dağlık Karabağ bölgesinde de cinayetlerine devam etmiş ve 1993 yılında Azerbaycan Türk kuvvetleri ile girdiği bir çatışmada öldürülmüştür.

****

ASALA, 1975 yılında Lübnan iç savaşı esnasında Filistin Halk Kurtuluş Örgütü (FKÖ)’nün yardımı ile Agop AGOPYAN tarafından Beyrut’ta kurulmuştur.ASALA terör örgütü 1980-1990 yılları arasında ABD tarafından da terör örgütleri listesinde yer almıştır.

ASALA Ermeni terör örgütü; 1915 yılında yapıldığı söylemleri ile sözde Ermeni Soykırım iddialarını Türkiye’ye kabul ettirmek ve Türkiye’nin doğusu ile o dönemin Sovyet Rusya’sına bağlı Ermenistan ile birleştirerek bağımsız Büyük Ermenistan kurma hedefiyle kurulmuş ve Türk diplomatlarına karşı saldırılar gerçekleştirmiştir.

ASALA Ermeni terör örgütü 1975-1985 yılları arasında Türkiye dahil 21 ülkenin 38 kentinde, 109 silahlı ve bombalı eylemleri/saldırıları ile 24 Eylül 1981 yılında Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu ile Kültür Ataşeliğini işgal eylemini gerçekleştirmiştir. İşgali gerçekleştiren 4 ASALA teröristi 56 Türk görevli ile içeride bulunan vatandaşları rehin almıştır. Müdahale esnasında güvenlik görevlisi Cemal ÖZEN şehit olmuş, Başkonsolos Kaya İNAL yaralanmıştır. ASALA saldırılarında 42’si Türk diplomat, 4’ü yabancı uyruklu olmak üzere 46 kişi hayatını kaybetmiştir. 15’i Türk, 66’sı yabancı uyruklu 81 kişi de yaralanmıştır.

1877-1878 Osmanlı Rus Savaşı, 1912-1913 Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı, Türk Milli Mücadelesi, Türkistan, Kafkaslar, Karabağ, Hocalı, Bağdat, Kerkük, Beyrut, Golan Tepeleri, Doğu Türkistan, Myanmar ve Stalin’in Sovyet Rusya’sı ile daha başka onlarca bölge ve coğrafyada Türk ve Müslüman Halk katledilirken, sürgüne gönderilirken, tarihin görebileceği bütün vahşetlere maruz kalırken; görmeyen, duymayan, sesini çıkartmayan ama bir yalan üzerine inşa edilmiş olan sözde Ermeni Soykırımı yalanlarına inanan iki yüzlü sözde aydınlar ve devletlere tarihi gerçekleri; Atina Büyükelçiliği İdari Ataşemiz Galip Özmen ve kızı Neslihan Özmen’in şehadetlerinin 42’inci yıl dönümü vesilesiyle kaleme alınan bu yazı ile hatırlatılmak istenilmiştir; çünkü unutmak tarihin tekerrür etmesine sebep olacaktır.

Bu vesilesiyle; Türk Milleti’nin tarih sahnesine çıktığı günden bu yana Türk Milleti ve Türk Devleti var olsun diye canlarından vaz geçen Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Kahraman Gazilerimize Şükranlarımı sunuyorum.

Ruhlarınız Şâd, Mekanlarınız Cennet Olsun.

                               :

İsmail CİNGÖZ

Uluslararası Siyaset Uzmanı/M.A.

BULTÜRK Ankara Temsilcisi

TDPB Basın Kulübü Başkanı

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest