GenelGüncel

Rusya’ya vize kalktı mı ?

 Rusya Devlet Başkanı Putin, hususi ve hizmet pasaportuna sahip Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılması talimatını verdi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hususi ve hizmet pasaportuna sahip Türk vatandaşlarının Rusya’ya girişi için vize ve görevlendirme şartı aranması uygulamasına son verdi.

Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, Kasım 2015’te vize rejimi uygulanan bazı Türk vatandaşlarına yönelik kısıtlamalar kaldırıldı. İmzalanan kararnameyle, hususi veya hizmet pasaport sahiplerine, aile üyelerine ve Türkiye’nin Rusya’daki diplomatik temsilciliklerinde çalışanlara yönelik vize ve görevlendirme şartı aranması uygulamasına son verildi. Kararnamenin ayrıca imzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdiği ifade edildi.

Kararnamenin, Türkiye’nin de mütekabiliyet gereği Rus vatandaşlarına yönelik benzer önlemleri alması kaidesiyle imzalandığı kaydedildi. Putin, şubatta imzalanan kararnameyle, Türk uluslararası kara taşımacılığı yapan sürücülere, hususi veya hizmet pasaport sahiplerine vize uygulamasını kaldırmış ancak Türkiye kararnamede yer alan, söz konusu vatandaşlar için “görevlendirme şartı” aranması maddesine itiraz etmişti. Türkiye’nin itirazları sonucu kararname yürürlüğe girmemişti.

PASAPORT TÜRLERİ – HANGİ ÇEŞİT PASAPORT KİMLERE VERİLİR?

Türkiye’de 4 çeşit pasaport türü mevcut.
 
1. Bordo pasaport (Umumi Pasaport)
2. Yeşil Pasaport (Hususi Pasaport) 
3. Gri pasaport (Görev Pasaportu / Hizmet Pasaportu)
4. Siyah pasaport (Diplomatik Pasaport) (AA)

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

One thought on “Rusya’ya vize kalktı mı ?

  • Maalesef bir çok haber sitesi ve televizyonlarda bu haber geçiyor. İnsanlar Rusya vizeler kalktı diye bilet alıp havalimanlarına gidiyor. Ama işin aslı vizeler kalkmamıştır. SoHo Danışmanlık olarak turizm alanında faaliyet gösteriyoruz. Bizde haberlerden görüp ertesi günü İstanbul, Taksim’de bulunan Rusya Konsolosluğuna gittik ve durumun aslını sorduk. Aldığımız cevap hayır şuanda yürürlüğü giren herhangi bir uygulama yok. Kendilerine bu konuda bir talimat yada bir bilgi ulaşmamış. O yüzden Rusya vizesi bir süre daha uygulanacağa benziyor. Bununla birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları halen herkese vize kalkacağını sanıyor. Hususi pasaporttan kasıt burada Yeşil Pasaportlar ve Gri renkli olan pasaportlardır. Yani kısaca normal vatandaşa yine kolay bir yol gözükmüyor.. Umarız herşey çok güzel olur ve ikili ilişkilerde istenilen düzeye gelinebilir. Saygılar.

Yorumlar kapatıldı.

Pin It on Pinterest