GenelGüncel

Rusya’dan Ukrayna’nın Türk yapımı insansız hava araçları alımına ilişkin açıklama yapıldı

Rusya’dan Ukrayna’nın Türk yapımı insansız hava araçları alımına ilişkin açıklama yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna’nın Türkiye’den insansız hava araçları (İHA) alımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zaharova, Kommersant gazetesine verdiği demecinde, “İki taraflı askeri-teknik anlaşmalar, her egemen devletin ayrıcalığıdır. Buradaki sorun, Ukrayna’nın bir iç silahlı kriz, esasen de bir iç savaş yaşıyor olması. Bu iç krizin de uluslararası bir boyutu var. Zira sorunun çözümlenmesi için bir dizi ülke ile uluslararası kuruluş arabuluculuk yapmakta. Bunların hepsi de sorunun sadece barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla Kiev rejimine silah verilmesi Ukrayna’daki iç krizi kötüleştiren bir faktöre dönüşmemeli.” dedi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest