GenelGüncel

Rusya’da yerel seçimler: Putin’in partisi, Moskova’da büyük kayıp yaşadı

Rusya’da iktidardaki Birleşik Rusya Partisi, Pazar günü belediye meclisi için yapılan ve protestolar sonrası kritik bir önem kazanan seçimlerde önemli kayıplar yaşadı.

Oyların hemen tümü sayılırken, Birleşik Rusya Partisi’nin 45 sandalyeli Moskova parlamentosundaki (Moskova Duması) üyeliklerinin neredeyse üçte birini kaybettiği ama hala 26 sandalye ile çoğunluğunu koruduğu hesaplanıyor.

Muhafeletten bir çok ismin adaylıklarının reddedilmesine karşın Komünistler, bağımsızlar ve diğer gruplar meclise girdiler.

Muhalif adayların seçime katılımının engellenmesi, Ağustos ayında kitlesel gösterilere yol açmış, yerel seçimin öneminin arttığı yorumu yapılmaya başlanmıştı.

Gösteriler sırasında binlerce kişi gözaltına alınmış ve çevik polis güçleri aşırı güç kullanmakla suçlanmıştı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest