Güncel

Rusya’da sokaklar karıştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik sert eleştiriler getiren ve zehirlenerek ölümden dönen muhalif lider Aleksey Navalni Rus vatandaşlarını protesto için sokağa çağırmıştı. Bu çağrıya uyan halk sokaklara döküldü. göstericilerle polis arasında sert arbedeler yaşanırken protesto eylemine katılanlar gözaltına alınmaya başladı. Ajansların geçtiği son dakika bilgisine göre gözaltı sayısı 350’yi geçti. Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya da gözaltına alınanlar arasında!
Rusya’da gözaltında bulunan muhalif figür Aleksey Navalni’nin serbest bırakılması isteyen Navalni destekçileri, protestolara başladı. Polisin, eylemcilere sert müdahale ettiği görüntülendi.

Çıkan olaylarda polisin 350’den fazla göstericiyi gözaltına aldığı bilgisi veriliyor.

AFP’nin son dakika koduyla paylaştığı habere göre Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya da gözaltına alınanlar arasında. Yulia Navalnaya, protestolara katıldığını sosyal medyadan duyurmuş, Instagram hesabı üzerinden fotoğrafını da paylaşmıştı.

Navalni çağrı yaptı, Rusya sokakları karıştı… Eşini de tutukladılar

Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya, Moskova’daki Pushkin Meydanı’nda düzenlenen gösteriye katılmıştı.

Navalni çağrı yaptı, Rusya sokakları karıştı… Eşini de tutukladılar

Rusya’nın Krasnoyarsk, St Petersburg, Tomsk, Vladivostok ve Omsk kentlerinde, Navalni destekçilerinin çağrısı üzerine gözaltında bulunan Aleksey Navalni’nin serbest bırakılmasını isteyen eylemciler, protestoya başladı. Polisin bazı yerlerde protestoculara müdahale ettiği görüntülendi.
Sosyal medyada protesto gösterilerine katılanların ‘Hırsız Putin’ sloganları attığı yolunda paylaşımlar yapılıyor.

Polisin ana caddeleri kapattığı ve metro seferlerinin durdurulduğu da Rusya’dan gelen diğer haberler arasında.

Protesto gösterilerine eksi 20’lerde olan hava sıcaklığının bile engel olmaması da dikkat çekti.

Navalni çağrı yaptı, Rusya sokakları karıştı… Eşini de tutukladılar

Geçtiğimiz günlerde Navalni Rusya Devlet Başkanı Putin’le ilgili akılalmaz iddiaların yer aldığı bir belgeseli youTube kanalında yayınlamış, Navalni’nin belgeseli saatler içinde milyonlarca kez izlenerek dünya gündemine damga vurmuştu.

Navalni, geçen yıl Ağustos ayında Rusya’da ölümcül bir sinir gazıyla zehirlenmiş ve Almanya’nın Berlin kentinde tedavi görerek geçen Pazar günü geri döndüğü Moskova’da havalimanında gözaltına alınmıştı. Rus yetkililer, Navalvi’nin şartlı tahliye koşullarını ihlal etmekten suçlu olduğunu açıklamıştı.

Rusya’nın doğu kentlerindeki Vladivostok, Habarovsk, Krasnoyarsk, Altay, Çita, Bernaul gibi kentlerin meydanlarında bir araya gelen göstericilere polis tarafından anında müdahale edildi. Özellikle Habarovsk ve Vladivostok gibi kentlerde bine yakın gösterici bir araya gelerek kitlesel yürüyüşler başlattı. “Putin istifa” sloganlarının atıldığı yürüyüşlerde polis birçok kişiyi gözaltına alındı.

Navalni çağrı yaptı, Rusya sokakları karıştı… Eşini de tutukladılar

KREMLİN TEYAKKUZDA

Rusya’nın başkenti Moskova dahil batı kentlerde de Navalny destekçileri yürüyüş için toplanmaya çalışırken, Kremlin Sarayı çevresi başta olmak üzere özellikle Moskova’da polis güvenlik önlemlerini arttırmaya devam ediyor. Kremlin Sarayı çevresine bariyerler kurulurken, çok sayıda polis ve zırhlı araç da bölgeye gönderiliyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest