GenelGüncel

Rusya ve Ukrayna arasında biyometrik vize dönemi

Ukrayna ve Rusya arasında “biyometrik vize rejimi” uygulamasına geçiliyor

Ukrayna ve Rusya arasındaki kriz devam ediyor. Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesi ve Ukrayna’daki ayrılıkçılara destek vermesi sebebiyle Rus vatandaşlarını ülkeye kabul etmeyen Ukrayna hükumeti yeni bir uygulamaya hazırlanıyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, düzenlediği basın toplantısında “Rusya’yla aramızda normal vize rejimi artık olmayacak. Vize konusuna dair bir karar alınacaksa, tek seçenek biyometrik vize rejimi” dedi.

”SİYASİ KARARA İHTİYAÇ VAR”

Bakanlığın karar üzerinde çalışmalara başladığını duyuran Klimkin, “Bu sistemin resmen devreye girmesi için de tabi ki siyasi karara ihtiyaç var” diyerek, Meclis’in kesin kararı vereceğini açıkladı. Biyometrik vize için gerekli altyapının olmaması sebebiyle uygulamanın hayata geçmesinin yakın zamanda olması beklenmiyor.

BİYOMETRİK VİZE

Biyometrik vizesi ,vize işlemleriniz için başvurduğunuz zaman vize başvurusu yapan adayın on parmağının dijital izlerinin alınması ve biyometrik fotoğrafının çekilmesinden sonra verilecek olan vizedir.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest