GenelGüncel

Rus ressam Arhip İvanoviç Kuinci’nin ‘Ay Petri, Kırım’ isimli tablosu galeriden çalındı


1+milyon+TL%E2%80%99lik+tabloyu+g%C3%B6z+g%C3%B6re+g%C3%B6re+%C3%A7ald%C4%B1

Ünlü manzara ressamı Arhip Kuinci’nin ‘Kırım’ tablosu, Tretyakovka Galerisi’nden herkesin önünde, güpegündüz çalındı. Değeri yaklaşık 1 milyon TL olan tablo, metruk binada bulundu. Zanlı gözaltına alındı.

Moskova’daki ünlü Tretyakovskaya Galerisi, filmleri aratmayan olaya sahne oldu. Yunan kökenli Rus ressam Arhip İvanoviç Kuinci’nin Kırım’daki dağların zirvelerini resmettiği ‘Ay Petri. Kırım’ isimli tablosu galeriden çalındı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelinin, 12 milyon ruble (yaklaşık 1 milyon TL) değerinde olan tabloyu sakince duvardan alıp ziyaretçilerin olduğu salondan geçip gittiği görülüyor. Polis, 31 yaşındaki şüpheliyi Moskova’nın dışında bir köyde gözaltına aldı. Zanlı, tabloyu ücra bir inşaat alanına sakladığını söyledi. Polis tabloyu tarif edilen yerde buldu. 


Arhip İvanoviç Kuinci – ay petri – kırım

KUİNCİ’NİN DOĞUM GÜNÜYDÜ

Görgü tanıkları, ‘son derece soğukkanlı davranmış olması nedeniyle’ hırsızı, müze çalışanı sandıklarını söyledi. Ancak gerçek müze yetkilileri bir süre sonra tablonun duvardan çalındığını fark etti. Tablonun, yaratıcısı Kuinci’nin doğum günü olan 27 Ocak’ta çalınmış olması içinse ‘son derece utanç verici’ değerlendirmesinde bulunanlar oldu.


Arhip İvanoviç Kuinci

1908’DE TAMAMLANMIŞTI

Rus ressam, birçoğu Tretyakov Galerisi ile St. Petersburg’daki Rus Devlet Müzesi’nde bulunan manzara resimleriyle tanınıyor. 1898-1908 yıllarında tamamlanan ‘Ay Petri. Kırım’ ise, sanatçının en değerli çalışmalarından biri. Kuinci için ’19. yüzyılın ikinci yarısında Rus sanatının en unutulmaz simalarından biri’ deniliyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest