GenelGüncelKültür Sanat

Qırım Müftisi musulmanlarnın Mevlid-i Şerifnen hayırladı

Ürmetli musulmanlar, aziz vatandaşlar!

Qırım Cumhuriyeti ve Sevastopol şeeri musulmanları ve öz adımdan sizni kelecek Mevlid-i Şerifnen – Peyğamberimiz Hazret-i Muhammed (s.a.s.) doğğan gecesinen hayırlayım. Bu sene şu mubarek gece oktâbr 17-18 arasındaki gecege doğru keldi.

Mevlid-i Şerif – er bir musulmannıñ Allahnıñ Peyğamberi doğğanı munasebetinen quvanç ve şükür duyğanı vaqıttır.

Şu mubarek gecede musulmanlar Allahnıñ peyğamberi Muhammedge (s.a.s.) salâvatlar ketire, onıñ peyğamberlik vazifesini hatırlay, Quran-ı Kerimni ve diniy kitaplar oquy, dualar ete. Musulmanlar dinimizce yaşamaları, maneviy olaraq arınmaları ve ilerilemeleri içün Hazret-i Peyğamberniñ sunnetini, onıñ ömür yolunı ögrenmeli.

Keliñiz, şu mubarek geceni Quran oqup, Muhammed Peyğamberge salâvatlar ketirip keçireyik, bir-birimizniñ sağlığı ve tuvğan Qırımımızda eyilik olması içün dua eteyik.

Yüce Rabbimiz dualarımıznı ve hayırlı amellerimizni qabul etsin, er bir evge rahmet ve bereket bersin!

Qırım Müftisi

hacı Emirali Ablayev

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest