Genel

POMAKLAR GENEL KURULLARINI YAPTI

Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği  genel kurul toplantısı yaptı

Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı İrfan Çınar yaptığı konuşmada, “Geçmişimizden aldığımız değerleri gelecek nesillere aktarmakla görevliyiz. Aynı zamanda kültürlerimizi tanıtmak ve yaşamakla da görevliyiz. Derneğimizin kuruluş amacı budur. Kültürel değerlerimizin son hızla kaybolduğu bir dönemden geçiyoruz. 2014 yılından bu yana pomak kültürümüzü tanıtmak için sempozyumlar, fuar, festival ve televizyon programlarına katılıp söyleşiler yapıyoruz. Işıkeli köyünde bulunan sağlık ocağını kültür evine dönüştürmek için çalışma başlattık. Pomaklık aşkı ile yaşanan vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Proje ile halkımıza kültür üretimi yanında sosyal açıdan da hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Gelecek turistlere 24 saat pomak hayatını yaşatabiliriz”
Yeni Yönetim kurulu ise Başkan İrfan Çınar, Fahri Tekin,Fatih Kurt, Hüseyin Keçeci,Cemal Aktaş,Hayri Tulnay,Sadettin Sert’ten oluştu. Denetleme Kuruluna ise Sinan Eren,Adnan Akçe , Mehmet Karaduru seçildi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest