GenelGüncel

OZAN ARİF VEFAT ETTİ

Bir süredir gırtlak kanseri tedavisi gören Ozan Arif, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde saat 04.50’de hayatını kaybetti.
70 yaşında vefat eden Ozan Arif’in ölümü ülkücü camiayı yasa boğdu.
Arif Şirin veya bilinen adıyla Ozan Arif, 10 Haziran 1949 tarihinde Giresun’un Alucra’nın Yükselen (Hapu)köyünde doğdu. Özellikle milliyetçi kesimin son derece beğendiği, o kesimin tutkuyla dinlediği gür sesli Ozan Arif, babasının memuriyeti nedeniyle ilk ve ortaokulu Samsun’da tamamladı. 
Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun`da bitirdi. 1970’de başladığı öğretmenlik mesleğinde Samsun’un Devgeriş köyünde beş yıl öğretmenlik, dört yıl ise okul müdürlüğü görevi olmak üzere dokuz yıl hizmet verdi. 1970’te başladığı öğretmenliği 1979 yılına kadar sürdürdü. 24 Eylül 1980 ve 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya’da yaşadı.

ozan arif
ozan arif

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest