Genel

Ortak Türk Tarihi kitabı Azerbaycan Okullarının müfredatına girdi

Sənan Qacar/Azerbaycan

Türk dünyası merkezli tarih, dil, edebiyat alanındaki ortak kültür müfredatına Azeybaycan’da önemli bir adım atıldı. Proje ilk olarak, “Eğitim, Bilim ve Kültürel İşbirliği” başlığı altında gerçekleşen, 2012 tarihli Türk Konseyi’nin 2. Zirvesi’nde ele alınmıştı. 

3 Ekim 2019 tarihinde Bakü’de düzenlenen Türk Konseyi 7. Zirvesinde projeyle ilgili önemli bir adım daha attı. Zirvede, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı yetkileriyle yapılan görüşmede, Ortak Türk Tarihi kitabının Azerbaycan eğitim programlarına dahil edilme kararı alındı. 

Buna bağlı olarak, Ortak Türk Tarihi kitabı bu yıl Azerbaycan’da 157 okulun 8. sınıflarında okutulmaya başlanacak, kitap ülkenin tüm okullarında programa konulacak.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest