Kültür Sanat

ODTÜ’lü Kırım Tatarı öğrencilerden Kırım Tatar dili üzerine araştırma

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri İrem Naz Akkuş ve Yiğit Can Akbay Kırımınsesi Gazetesine yaptıkları yazılı açıklamada

Kırım Tatarca ile ilgili bir anket çalışması başlattık. Araştırmanın amacı ve konusu hakkında yayımlanan bilgilendirme formunda araştırmanın amacı, Kırım Tatar dilinin dilbilimsel öznel canlılığının araştırılması, Kırım Tatar kültür kurumlarının ve halkının Tatar diline olan tutumunun tespiti olarak açıklandı.

Kırım Tatarı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri İrem Naz Akkuş ve Yiğit Can Akbay tarafından Kırım Tatar dilinin dilbilimsel öznel canlılığının araştırılması, Kırım Tatar kültür kurumlarının ve halkının Tatar diline olan tutumu üzerine araştırma başlatıldı. Araştırma koşulları hakkında bilgilendirme içeren bir form hazırlandı.

Araştırmaya Gönüllü Katılım Formu Form için lütfen lingi tıklatın

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcmjD_VcOnZokZrtnz35JyeFzqfTgVYzAx_gQ3rroiqZFLNA/viewform

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest