GenelGüncelKültür SanatVideo Galeri

Nilüfer’in Yorumu İle ‘Ey Güzel Kırım’ ,‘Ey Güzel Umut ’ oldu (Video Klip)

Türkiye’nin sanatçılarından Nilüfer tarafından ‘‘Ey,Güzel Kırım ‘ Umudun Şarkısı’ ‘ olarak seslendirildi.

Klip çekimleri sonrasında Nilüfer, “Anonim bir Kırım Tatar Türküsü olan ‘Umudun Şarkısı’nı dinlediğimde hüzün ve vatan hasreti kokan bu türkü, bana çok sıcak geldi. Seslendirirken bile insanı bir hüzün, bir hasret duygusu kaplıyor.” dedi.

Öte yandan Kırım Tatarları ,Vatan Kırım’a hasretlerini anlatan türkünün sözlerinin değiştirilmesine tepki göstererek.

‘’ Ey Güzel Kırım şarkısının Kırım Tatarlarının hafızasında çok ayrı bir yeri vardır. Sürgünü, vatandan ayrı kalmayı, çekilen acıları anlatır. Burada ise sözlerin birazı orijinalinden alınmış, birazı uydurulmuş, “Ey güzel Kırım” kısmı “Ey güzel umut” diye söylenmiş, hiç olmamış.’’

Umut Üzümleri filmi , yönetmenliğini Tunç Okan’ın yaptığı, 2011 yapımı Türkiye, İsviçre, Almanya ve Fransa ortak yapımı dram ve komedi sinema filmidir. Film 2012 Altın Portakal Film Festivali’nde gösterim yapmıştır. Filmin müziği olan “Umudun Şarkısı” sanatçı Nilüfer tarafından yorumlanmıştır.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest