GenelGüncel

Nasrettin Hoca Türkmen Tiyatrosunda

Aşkabat Alp Arslan Tiyatrosunda “Efendi, Kimsin Sen” adlı Nasrettin Hoca oyunu sahnelendi.

Türkmen oyun yazarı, Nobatguly Rejepov’un yazdığı oyunda Nasrettin Hoca, ünlü tiyatro oyuncusu Charyyar Annamuradov tarafından, nazik ve adil bir kalbi olan, insanları güldüren şakacı bir halk kahramanı olarak canlandırılıyor. Oyunda Nasrettin Hoca, nükteleri ve sözleri ile insanları güldürmesinin yanı sıra, zenginlerin açgözlülüğü ve kibirli soylularla alay eden mizahi kişiliği ile de ön plana çıkartılıyor.

“Efendi Sen Kimsin” oyununda Nasrettin Hoca, Doğu dünyasında iyi bilinen, güldüren ve düşündüren sözleriyle halk arasında evrensel sevgi kazanmış bir model olarak tanıtılıyor.

Yeni yılda sahneye konulan ve seyirci tarafından büyük beğeni ile izlenen “Efendi Sen Kimsin” Nasrettin Hoca oyununun yönetmenliğini Türkmenistan onur sanatçısı Handurdy Berdiyev yapıyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest