GenelGüncel

Milliy areket temsilcisi Şefiqa Konsul 84 yaşında vefat etti

Şefika Konsolosu (kızlık soyadı Islyamova) 18 Şubat 1937’de Kokkoz (Sokolinoe) köyünde doğdu.

18 Mayıs 1944’te Kırım Tatarlarının Kırım’dan zorla tahliyesi sırasında Şefika henüz 7 yaşındaydı. Shefiki Konsolosu’nun ailesi, Özbekistan’ın Semerkant bölgesinde son buldu. Bir süre sonra Şefika, Mustafa Konsul ile evlendi ve ailesi Semerkant’ta hareketin en inisiyatif ailelerinden biri oldu. Toplantılarda, yurttaşlar Shefika-khanum mitingleri onları bilgilendirme mesajlarıyla tanıştırdı.
1980’de Konsolos ailesi, halkın hakları için mücadelesine katılmaya devam ettikleri Krasnodar Bölgesi Abinsk şehrine taşındı.

1987’de TASS’ın iftira niteliğindeki raporunun ardından Şefika Konsolosu bir miting düzenledi. Daha sonra Kırım Tatar Ulusal Hareketi Teşkilatı 1. Kongresinde ve diğer önemli olaylarda konuştu. Son güne kadar Shefika Hanım, halkının kamusal yaşamına aktif olarak katıldı.
Şefik Konsolosu’nun hayatı ve eseri, halkına sonsuz hizmetin ve Anavatan sevgisinin bir örneğidir. Onun bağlılığı, azmi ve adalet arzusu sayesinde bugün insanlarımız anavatanlarında yaşıyor ve gelişiyor.

Yurttaşlarımızla, bunca yıl onunla birlikte çalışan Konsolos Şefika’nın onun yandaşı olduğunu bilen herkesle acı ve kayıp duygularını içtenlikle paylaşıyoruz. Ailesine, akrabalarına ve dostlarına başsağlığı diliyoruz.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest