Genel

Mehmet Akyel Kırım Özenbaş Camisi için yardımlarınızı bekliyoruz

Kırım Özenbaş Camisi yapım komisyonu üyesi Mehmet Akyel yaptığı açıklamada ”Kırım Büyük Özenbaş Camisi 1640 yılında kuruldu. 5 camiden 1 tanesi kaldı.18 Mayıs 1944 Kırım Tatar sürgününde, Bu Büyük Özenbaş camisi komsola çevrildi. 380 Yıllık Büyük Özenbaş camisine abdest alabilmek ve Kırım Tatar halkının bu çeşmeden yararlanabilmesi için Şadırvana ihtiyaç var. Ayrıca Kırım semalarında Ezan sesi yankılanması içinde minareye ihtiyaç bulunmaktadır.
Dünya Kırım Tatar Derneği, Kırım Müftülüğü, Kırımda Büyük Özenbaş camisinin bütün işleri ile ilgilenen Kırımdaki çeşme ve sebillerin uzmanı Genel Koordinatörü Prof.Dr. Akdem Celilov ile görüşerek çeşme ve minare yapılması konusunda mutabakat sağlandı.
Tespitlerimize göre Büyük Özenbaş Camimizin Başta Minare Çeşme, Tadilat ve halı ihtiyacı bulunmaktadır.
Kırım Müftülüğümüz ile yaptığımız ortak çalışma sonucunda Mimar atandı. Caminin yeri ve Caminin Müftülüğe devri sağlandı.
Minarenin projesi çizildi.Tadilat,tamirat minare yapımı ve çeşme yapımı için yasal izinler alındı.
Baki kalan bu kubbede, kıyamete kadar kalacak bir iz bırakalım mı! 1640 yılından beri ayakta durmaya çalışan bu camimizi el birliği ile Rabbimizin sedaları ile tekrar dolduralım mı! Öncelikle şadırvan ve minaresi, iç ve dış bakımları için yapılacak onarımına yardımlarınızı bekliyoruz.

YARDIMLARINIZ İÇİN


https://www.paypal.com/pools/c/8xeRNiB5GS?fbclid=IwAR3JJHo51fVGxtjtt0Cb07V6lOIFU_btz8Aojo7_37q0Wvgyjf-p631j_wM

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest