Güncel

Macaristan Cumhurbaşkanı Victor Orban: “Biz Kıpçak Türküyüz, Attila’nın torunlarıyız.”

Macaristan Cumhurbaşkanı Viktor Orban, “Biz Kıpçak Türküyüz, Attila’nın torunlarıyız, Türklerin Hıristiyan eliyiz” dedi.
     Macar, Türk ve Hun geleneklerini korumak ve yaşatmak amacıyla kurulan “Macar Turan Vakfı”nın iki yılda bir düzenlediği “Turan Kurultayı”nda konuşan Orban, “Bizim dilimiz Macarca. Kendine özgü ve Türk diline akraba bir dildir. Hıristiyan bir ülkeyiz ancak Kıpçak-Türk ilkelerine bağlı olarak dik duruyoruz.

Bizler Attila’nin torunları olmaktan onur duyuyoruz. Özümüz Türk’tür, geçmişte bize ‘Batı’nın en doğuluları’ diyen Avrupalılar, Türk ülkeleri olarak düzenlediğimiz bu Turan kurultaylarından sonra bize saygı göstermeye başladılar” ifadelerini kullandı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest