GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Levon Panos Dabağyan: Bir Türk Ermenisi olarak ve de bir tarihçi kimliğiyle söylüyorum; Türkler, Ermenilere asla soykırım yapmamıştır!”

Ermeni asıllı Türk Tarihçi ve Yazar Levon Panos Dabağyan, Ermenilerin soykırım yalanlarına karşı açıklamalarıyla dünya Ermenilerine adeta ders vermişti.

Ermeni asıllı Türk Tarihçi ve Yazar Levon Panos Dabağyan, Ermenilerin soykırım yalanlarına karşı açıklamalarıyla dünya Ermenilerine adeta ders vermişti.

Türk tarihinde Ermenilere yapılmış bir soykırımın olmadığını dile getiren Ermeni asıllı Türk Tarihçi ve Yazar Levon Panos Dabağyan’ın, “Bir Türk Ermenisi olarak ve de bir tarihçi kimliğiyle söylüyorum; Türkler, Ermenilere asla soykırım yapmamıştır” açıklaması tarihe iz düşmüştü.

Türkiye’nin bir soykırım yapmadığını, yaşananların asılsız emperyal güçlerin iddiaları olduğunu ifade eden Dabağyan, “Türkler soykırım yapsaydı ben şu anda burada olmazdım. Biz bu vatan için ciğeri yananlardanız.” İfadesiyle tepki göstermişti

2017 yılında hayatını kaybeden Ermeni asıllı Türk Tarihçi ve Yazar Levon Panos Dabağyan’ın Ermenilerim soykırım yalanları için yaptığı son açıklamalarda da şu sözleri kullanmıştı:

-TEBA-I SADIKA-
“Tarihte Ermeniler, gayrimüslimler içinde Türklere en yakın millettiler. Ermenilere -teba-ı sadıka- adı verilmişti. Türkler ile Ermenilerin bin yıl beraber yaşadı. 1. Dünya Savaşı sırasında birbirlerine düşürüldü. Osmanlı’nın direklerinden biri Ermenilerdir. O direği nasıl kırdılar? Ermenilerin arasına Katolikliği soktular. Bunu Fransızlar yaptı. Protestanlığı soktular, bunu da İngilizler yaptı. Ama Ermenilerin aslı Gregoryan’dır.

MALAZGİRT’TE DE ERMENİLER TÜRKLERİN TARAFINDAYDI
Ermeniler, Selçuklular döneminde de Malazgirt Meydan Savaşı sırasında Türklerin tarafında yer aldı.
Tüm bunlar, tarih kitaplarında yer almasına rağmen her iki halka da anlatılmıyor.”

“SOYKIRIM DİYE BİR ŞEY YOKTUR TEHCİR VARDIR”
Açıklamalarında Türkler ile Ermenilerin çeşitli oyunlarla birbirlerine düşürüldüğüne dikkat çeken Dabağyan, “Ermeniler, 1915’te tehcire tabi tutuldular. Ama Batılıların dediği gibi soykırım diye bir şey yoktur, tehcir vardır. Tehcir sırasında dönemin ittihatçı çeteleri Ermenileri öldürdü. Hatta evlerinde Ermeni gizleyen Türkler de kötü muamele gördü.Tehcir konusunun Türkiye ile Ermenistan arasında bir konu olduğu sıklıkla dile getiriliyor. Tehcir, Ermenistan ile Türkiye’yi ilgilendiren bir konu değil, Türk Ermenisi ile Türkiye’yi ilgilendiren bir konudur.” Demişti.

FRANSA’YA SOYKIRIM SUÇLAMASI
22 Aralık 2011 tarihinde Fransız Meclisinin soykırım yalanının yasa tasarısı haline getirilmesi çalışmalarına da o dönemde tepki gösteren Dabağyan, “Fransa ile yaşanan sıkıntılar da var. -Bir komisyon kurup, Fransa’ya gidip bunları anlatalım.- diyorlar. Fransa, Adana’ya Fransız üniformalarıyla Ermenileri getiren ve Türkleri öldürten değil miydi? Biz gidip neyi anlatacağız. Adamlar her şeyi biliyor, çünkü kendileri hazırladı. Fransızlar, Türkiye ile Ermenistan arasında iyiye giden ilişkileri bozmaya çalışıyor.” İfadesiyle Fransa’nın da Türklere karşı işlenen soykırımda payının olduğunu açıklamıştı.

BİRBİRİMİZİ SEVMELİYİZ
Zaman zaman “Birbirimize tahammül etmemiz gerekiyor” şeklinde ifadeler kullanıldığını, ancak Türkler ile Ermenilerin birbirine tahammül etmesi değil, birbirini sevmesi gerektiğini dile getiren Dabağyan, Türkiye Ermenilerine Atatürk’ün ölümünden sonra kimsenin sahip çıkmadığını da ifade etmişti.

ASALA CİNAYETLERİ
Son dönemde Cemal Paşa’yı da Ermenilerin öldürdüğüne ilişkin iddiaların bulunduğunu anlatan Dabağyan, Cemal Paşa’yı Bolşeviklerin öldürdüğünü, katillerini kovalayan itfaiye erinin Ermeni olduğunu, onun da öldürüldüğünü kaydetmişti. Asala cinayetlerine de dikkat çeken Dabağyan, Asala cinayetlerinin temeline inilmediğini ifade etmişti.

EL ELE VERİP, BU VAKAYI ORTADAN KALDIRMALI
Zaman zaman “Bu işi tarihçilere bırakalım” dendiğini de kaydeden Dabağyan, “Bunun tarihçilerle bir ilgisi yok. Türk Ermenisi ile Türkler el ele verip, bu vakayı ortadan kaldırmalı.” Demişti.

Ermenilerin tarihine de işaret eden Dabağyan, “Biz aynı Türk gibiyiz. Aynı kanı taşıyoruz. Bayındır boyu biziz.” İfadesini kullanmıştı.

ERMENİLERDEN DÖNME ALEVİLER
Dabağyan, Anadolu’da Ermenilerden dönme Aleviler bulunduğunun bilindiğini ve bunların tekrar Hristiyan yapılmak istendiğini de iddia etmişti.

“SEN TÜRK DEĞİLSİN” DEMEK HAKARETTİR
“Sen Türk değilsin” demenin kendilerine bir hakaret olduğunu ifade eden Dabağyan, “Madem ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, o zaman Türküm. Amerika’daki Ermeniler Amerikalı oluyor da niye Türkiye’deki Ermeniler Türk olmuyor?” Diyerek tepkisini dile getirmişti.

BİZDEN NİYE MİLLETVEKİLİ OLMUYOR?
Türkiye’deki Ermenileri siyasi açıdan Patrikhane’nin temsil etmesinin yanlış olacağını da kaydeden Dabağyan, “Patrikhane bizi dini açıdan temsil eder, dünyevi açıdan ise bizi Çankaya ve TBMM temsil eder. Bizden niye milletvekili olmuyor?” sorusunu yöneltti.

Dabağyan, Türkiye Ermenilerinin tarihine ilişkin bir kitap yazdığını belirterek, Türk Hükümetinin, bu kitabı İngilizce’ye çevirerek gerçekleri görmeleri için Avrupalılara göndermesini istemişti.

LEVON PANOS DABAĞYAN KİMDİR?
Levon Panos Dabağyan Türkiye ermenisi araştırmacı ve yazar. 11 Kasım 1933 yılında İstanbul Aksaray’da dünyaya gelmiştir. 1967 yılında Yeni İstanbul Gazetesi ile gazetecilik mesleğine başlamıştır. Bazı Ermeni gazetelerde çalıştıktan sonra birçok yerel gazetelerde görev yapmıştır. Yazar 7 Mayıs 2017 yılında hayatını kaybetmiştir.
Levon Panos Dabağyan, Alparslan Türkeş ve Milliyetçi Hareket Partisi ile ilgili kitap yazan ilk Ermeni’dir.

Levon Panos Dabağyan Kitapları

Paylaşılamayan Belde Konstantiniyye,

Geçmişten Günümüze Millet-i Sadıka-ı: Osmanlı Ermenileri,

Dünya basınında Erdoğan’ın Biden’a Sert çıkmaktan çekindi yazdı
Dünya basınında Erdoğan’ın Biden’a Sert çıkmaktan çekindi yazdı
İstanbul’da Gündelik Hayat,

Sanat Dünyamızda Ermeniler,

Başbuğ Türkeş ve Milliyetçilik,

Emperyalist Kıskacında Ermeni Tehciri (Türk Ermenileri),

Türkiye Ermenileri Tarihi,

Osmanlı’da Şer Hareketleri Ve Abdulhamid Han,

Bilinmeyen 2. Abdülhamid Han – 1,

Bilinmeyen 2. Abdülhamid Han – 2,

Türkiye Ermenileri Tarihi 1461-1961,

Kemalizm Işığında Azınlık Gözüyle Atatürk,

Türk Denizcilik Tarihi ve Ertuğrul Fırkateyni,

100 Makale 100 Yorum,

Zaman Tünelinde Şehr-i İstanbul’un Seyir Defteri,

Fatih ve Fetih Olayı,

Pearl-Harbor’ dan Hiroşima’ya 1941 1945,

Tarihin Işığında Ermeni Meselesi ve 1915 Kaosu,

Sinema Dünyası: Zaman Tünelinde Tüm Yönleriyle

Kaynak: TÜRKİYE HABER AJANSI

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest