GenelGüncelTürk Dünyası

KURTLAR SOFRASINDA TÜRKİSTAN

 Asırlık Türk yurdu Türkistan, Prof. Dr. Kemal Özcan, Dr. Fatih Çolak, Dr. Görkem Ozan Özalp, Arş. Gör. Abdul Metin Çelikbilek, araştırmacılar Senan Kazımoğlu ve Abdulahad Udun tarafından bütün yönleriyle Konya Aydınlar Ocağı’nda dile gelecek.

Konya Aydınlar Ocağı’nın bu haftaki Selçuklu Salı Sohbetleri’nde, Kurtlar Sofrasında Türkistan dile gelecek.
Medoratörlüğünü Prof. Dr. Kemal Özcan’ın yapacağı “Kurtlar Sofrasında Türkistan” konulu panele katılacak olan konuşmacılar Dr. Fatih Çolak, Dr. Görkem Ozan Özalp, Arş. Gör. Abdul Metin Çelikbilek ve araştırmacılar Senan Kazımoğlu ile Abdulahad Udun, Türkistan (Türk yurdu) coğrafyasını bütün yönleriyle (tarihi, siyasi, iktisadi, sosyal, kültürel, doğal zenginlikler) ele alacaklar.
İl Halk Kütüphanesinde 10 Mart 2020 Salı günü saat 20:30’da gerçekleştirilecek olan panele, Türkistan dâvâsına gönül veren bütün Konyalılar ve gönül dostları davet edildi. 

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest