GenelGüncel

Kırımlı Müslümanlar Kurban Bayramında barış ve anlayış için dua ettiler

Tüm Kırım camilerinde, Kurban Bayram onuruna şenlikli bir bayram namazı düzenlendi. Simferopol’de, Sendikalar Kültür Evi binasında şenlikli bir dua gerçekleşti. Duadan önce, Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablaev, Müslümanlara hutbe ile hitap etti. Müslümanları birlik, karşılıklı anlayış ve birbirlerine destek olmaya çağırdı.

“Her gün, her birimiz kendimize şu soruyu sormalıyız, komşusu uğruna ne yaptı? Ona ne yardımcı oldu? Ve böylece her gün. Bir insan destek hissetmek zorundadır. Zor zamanlarında talihsizliği ile yalnız bırakılmayacağından emin olmak için, ve Kurban Bairam bize bunun bir hatırlatıcısıdır. Ailenize sağlık, huzur ve refah İyi yap. Ve size geri dönecek, ”dedi.

Bugün, özel olarak belirlenmiş bir alanda, bir fedakarlık ritüeli gerçekleşecek, fedakar hayvanların eti, dine bakmaksızın muhtaçlara, geniş ailelere, akrabalara, akrabalara, arkadaşlara, komşulara dağıtılacak. Tatillerde, daha yaşlı akrabaları ziyaret etmek, ziyarete gitmek, çocuklarla tatlıları tedavi etmek gelenekseldir. 

CRO DUM Kırım basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest