GenelGüncel

Kırım’dan 100 kişilik, ilk kafile Hac’ca gitti

Kırım Müslüman grubu, Hac’ı gerçekleştirmek için Mekke’ye gitti. Kırım hacılarını, Kırım müftülüğü temsilcileri, aileler, akrabalar, arkadaşlar ve yurttaşlar tarafından ugurlandı. 

ayder ismailov
ayder ismailov

Kırım Müftüsü Yardımcısı Ayder İsmailov “Allah yolda size yardım etsin ve sırayla birbirinize yardım edin, birbirinize destek verin, liderlerinizi dinleyin, herkese örnek olun. Her birinizin devlete, halka, vatandaşlarımıza ve akrabalarınıza karşı sorumluluk taşıyoruz, bu nedenle kendinize iyi bakın. Allah, hacc’i yeterince idare etmenize yardımcı olabilir. Sizlere isteğimiz, kutsal topraklarda, halkımız için, vatanımız için dua ediyoruz. Yüce, dualarınızı ve ibadetlerinizi kabul etsin ”dedi.

Bugün Kırımdan sonraki 100 kişilik grub gönderildi. Simferopol’dan hacılar otobüsle Krasnodar’a gitti. Oradan Dubai’ye (BAE) uçacaklar ve sonra Mekke’ye giden konforlu otobüslerle seyahat edecekler. Kırım’dan gelen son hacılar grubu Ağustos ayının başında hacya gidecek.

CRO DUM Kırım basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest