Genel

Kırım’da koronavirüs görülme sıklığının artmasıyla bağlantılı olarak Kırım Müftüsünün açıklaması

Kırım Müftüsü, Kırımlı Müslümanları sivil sorumluluk göstermeye ve yeni bir koronavirüs enfeksiyonu ile enfeksiyonu önlemek için önlemleri güçlendirmeye çağırdı.

Sevgili iman kardeşlerimiz, sevgili yurttaşlar. 2020 takvim yılı sona eriyor. Kırım’da yeni koronavirüs enfeksiyonunun salgını ve hızla yayılması nedeniyle her gün sevdiklerimizi, akrabalarımızı, arkadaşlarımızı, yurttaşlarımızı kaybediyoruz. Ve bugün tehlikeli durum devam ediyor.

Sevgili Müslümanlar, kendinize ve akrabalarınıza bakmanız, kendi sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı için sürekli ilgi göstermenizi rica ediyorum.

Dinimiz, hem bireyin hem de tüm toplumun yaşamını ve sağlığını korumamızı gerektirir. Bugün, her zaman olduğu gibi, sorumluluk her birimize aittir. Kuran, “Kendinizi tehlikeye atmayın” diyor! (Bakara Suresi, 2/195)

Lütfen tüm önlemlere harfiyen uyun. Müslümanlara yakışır şekilde, iyi kişisel hijyen uygulayın, kalabalık yerlerden kaçının ve hareketlerinizi mümkün olduğunca sınırlandırın. Bu özellikle eski neslimiz için geçerlidir.

Mümkünse kalabalık düğünleri, grup etkinliklerini erteleyin, cenazede iken genaze süresini kısaltmaya çalışın, güvenli bir mesafede kalın.

Camiye giderken yanınıza kişiye özel seccade götürmelisiniz. Cuma namazında, namazlar arasında gerekli bir buçuk metrelik aralıklara dikkat edin ve koruyucu maske kullandığınızdan emin olun. Bu hem kendinizi hem de çevrenizdekileri koruyacaktır.

Hastalık, hastalık belirtilerini hissederseniz, enfeksiyon kaynağı olmamak için lütfen camiyi ziyaret etmekten kaçının. Semptomlar ortaya çıkarsa, bir doktora danıştığınızdan emin olun, hiçbir durumda kendi kendine ilaç almayın!

Yüce Allah’a bizi zorluklardan kurtarmak, ihtiyacı olanlara yardım etmek, bu dünyayı hastalık nedeniyle terk edenlere güven vermek için dua ediyoruz. Dua tükenmez bir güçtür!

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest