GenelGüncelKültür Sanat

Kırım’da Kadınlar için iftar düzenlendi

Dünya Kırım Tatar Derneği, Kırım müftülüğü, Halk Birliği ile birlikte düzenlenen bir İftar, Kazakistan Devleti Duma ve Sevastopol’daki Faydaly Ilim Eğitim ve Öğretim Merkezi’nde gerçekleşti.

İftar 70’den fazla misafir topladı. Bunların arasında “Faydaly Ilim” projesinin öğretmenleri, Kırım Müftülüğü çalışanları, Kırım Müslüman Kadınları Halk Derneği “Bullur” çalışanları davet edildi.

Akşam Kur’an okumasıyla başladı. Ardından iftar misafirleri, DUM Kırım projesi “Faydaly Ilim” başkanı Zeyneb Bairova tarafından karşılandı.

“Ramazan’ı seviyoruz, çünkü hepimizi birleştiriyor! Ve umarız, birleşmiş olursak, Allah’a daha da yakın olacağız ve Yüce tarafından sevildik. Sonuçta gücümüz birlik içinde! ”, Not Zeyneb Bairova.

Kırım Müslümanları Halk Birliği Başkanı Niyara Dzhanbazova “Bllur”, İftar misafirlerine hayırseverlik etkinliklerine ve etkinliklerine aktif olarak katılmaları için teşekkür etti ve herkese Allah’tan memnun olmaları için ilham verdi ve tükenmez enerji diledi.

İslam’ın temellerinin öğretmeni Ayşe Duran, konuşma yaptı.

Akşamın bir parçası olarak, misafirler için şiirler geldi, organizatörler hediyelerle dini konularda eğitim sınavı düzenledi ve çocuk stüdyosu, Kırım Müslümanlarının Manevi İdaresi’nden Emanet, Ilya’nın Ramazan ve annenin şarkıları konusundaki performansından memnun oldu.

İftar sıcak ve dostane bir atmosferde gerçekleşti.

kırım iftar
kırım iftar
kırım iftar
kırım iftar
kırım iftar
kırım iftar
kırım iftar
kırım iftar
kırım iftar
kırım iftar
kırım iftar

CRO DUM Kırım basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest