GenelGüncelKırım TarihiKültür SanatTürk Dünyası

Kırım’da Gıda yardım kolisini bu senede dağıtacağız

Kırımtatarlarının umudu ve Kırımda Kırımtatarlarına Kırım Müftülüğü ile Organizasyon yapan Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış tarafından yapılan açıklamada Geleneksel hale getirdiğimiz Kırım Müftülüğümüz ile müşterek Kırım’da yiyecek yardım kolisini bu senede dağıtacağız.

Ramazan birlik, beraberlik, paylaşma günüdür. Biz Vatan Kırımdaki kardeşlerimizle iftar yaparken bu senede Korana virüs hadisesinden dolayı iftar verilmeyecektir.

 Bu organizasyona Aziz Milletimiz Yurt içinde ve yurt dışından destek vermektedir. Koli bedeli 250 TL dir. Herkes kendi bütçesine göre bu miktarı arttırabilir.

Dünya koronavirüs sebebiyle zor zamanlardan geçiyor. Kırım’da  kronik hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyoruz. Bu dönemde en çok zarar gören aile kurumunu ayakta tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya Kırım Tatar Derneği iyilik kervanı her yıl olduğu gibi Kırımın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahipleri için hazırlanıyor. Siz de kumanyalarınızı bu iyilik kervanına katabilirsiniz.

Bağışlarınızla Kırıma ulaşacak kumanya paketleri, bir ailenin erzak ihtiyacını karşılayacak şekilde Kırımdaki Qırımtatar esnafımız hazırlıyor.

Kur’an ayı olan Ramazan, aynı zaman da Müslümanların birbirleriyle yardımlaştığı, paylaştığı, hayırsever insanlarımızın mallarından harcama yaptığı, yâni veren el olarak hem malını hem de gönlünü infak etmek üzere kardeşlerine uzattığı bir mübarek aydır.

Cenab-ı Hakk bize, sebeplere sarılmamızı, olgun bir iman ile çalışmamızı ve bunları yapabilmek için de Allah yolunda infak ve yardımı en birinci sebeplerden birini teşkil ettiğini bize Kur’an-ı Kerim’inde bildiriyor. Bu sebeple Kırım’daki Müslüman kardeşlerimize, fitre ve zekatlarınızı gönderebilir ve Kırım’a 250 TL’lik kolilerden bağışlayabilirsiniz.

Dünya Kırım Tatar Derneği aracılığıyla gönderdiğiniz koliler Kırımlı ailelere ulaştığında teşekkür ederek gözyaşı döküyorlar. Kırım Türk halkı, yani soydaş ve dindaşlarımız sıkıntıda. Bu sıkıntının giderilmesi için “Lütfen bu sene yardımlarınızı Kırım’a gönderelim. Kırım’daki yoksul kardeşlerimize yardım edelim. Onların sevinçlerine ve göz yaşlarına ortak olalım”

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest