GenelGüncel

Kırım’da engelleri kaldırma yararına Seydişehir’de konser gerçekleşti

Dünya Kırım ve Tatar Derneği tarafından düzenlenen ‘Kırım’da Bir Engeli De Sen Kaldır’ konserine Kırımlı sanatçılar Metin Batur, Mamed Caferov ve Ayşe İbragimova sergiledikleri sahne  performansı ile  izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Programın açış konuşmasını yapan Dünya Kırım ve Tatar Derneği başkanı Mustafa Sarıkamış; “Dünya Kırım Tatar derneği olarak Kırım’da engelleri kaldırmak  için yardım kampanyası düzenledik. Kırımdaki engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için tertip ettiğimiz program Kırıma yapılan  ilk insani yardımdır.’’ dedi.

kırımda engelleri kaldıralım konseri
kırımda engelleri kaldıralım konseri

Sarıkamış konuşmasının devamında, Bizim gibi yaşayan bizim gibi düşünen bu insanlara yardım elini uzatmak istedik. Başta Seydişehire gelerek Konser veren sanatçılarımız Metin Batur, Maamed Caferov ve Ayşe İbragimova olmak üzere, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza siz değerli  misafirlerimize bu kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkür ederim.’’ dedi.

Sanatçıların seslendirdiği Kırım türküleri salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı, duygulu anlar yaşandı.

Programın sonunda Geceye katılan ve destek veren İlçe  Kaymakamı Aydın Erdoğan’a, Belediye Başkanı  Mehmet Tutal’a ve destek verenlere şeref yarlığı takdim edildi.

şeref yarlığı
şeref yarlığı

Programa Kaymakam  Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı  Mehmet Tutal, Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin ,Siyasi İlçe  Başkanları, Sakarya Kırım Derneği eski Başkanı, Aksaray Kırım Derneği Başkanı ve misafirler katıldı.

kırımda engelleri aşalım konseri
kırımda engelleri aşalım konseri

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest