GenelGüncel

Kırım’da, camilerdeki kısıtlamalar geçici olarak kaldırıldı

Kırım Müslümanları İdaresi, yeni bir koronavirüs enfeksiyonu COVID-19 yayılmasını önlemek için Kırım da daha önce tanıtılan Kırım camilerindeki kısıtlamaların geçici olarak kaldırıldığını duyurdu.

15 Haziran 2020’den itibaren Kırım Müftüsü’nün emriyle özellikle Cuma ve toplu dualar, dua törenlerinin yanı sıra camilerdeki ad ve takma adlar, aydınlanma ve eğitim olaylarına devam edildi.

Bununla birlikte, toplu ibadetler yürütürken, sıhhi ve epidemiyolojik kurallara uymak gerekir.

SADECE tıbbi maske ve dezenfektan kullanarak cami ve diğer ibadet yerlerinin yanı sıra idari Müslüman dini ve eğitim kurum ve kuruluşlarını ziyaret etmek.

Bir camide ibadet edenler ile diğer ibadet yerleri arasında, 1,5 metrelik bir sosyal mesafe sağlamak gerekir, ayrıca, sizinle birlikte bireysel bir seccadeniz olmalıdır (dua).

Bir camiyi ziyaret ederken, fiziksel temaslardan (el sıkışmaları, sarılmalar) kaçınılması önerilir.

Buna ek olarak, pandeminin kalıcılığına bağlı olarak kısıtlamaların geçici olarak kaldırılması ile bağlantılı olarak, toplu duaların mümkün olduğunca kısa bir süre içinde tutulması ve cenaze namazları tüm temas kurallarına uygun olarak, fiziksel temas olmaksızın (el sıkışması, sarılmalar) kısaca yapılması tavsiye edilir.

Akut solunum yolu viral enfeksiyonları, akut solunum yolu enfeksiyonu belirtileri ve çeşitli etiyolojilerin kronik hastalıkları olan kişiler, lütfen camileri ziyaret etmekten kaçının.

Bu düzenin DUMKIS eylemi, Kırım Cumhuriyeti ve Sivastopol şehri boyunca salgın dönemi için geçerlidir.

Cemaatlerin camide iken sıhhi ve epidemiyolojik gerekliliklerini yerine getirme sorumluluğu yerel dini kuruluşlara aittir.

CRO DUM Kırım Basın Servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest