GenelGüncel

Kırım’da 380 yıllık camide ezan sesi yankılanması için Romanya’dan destek

Kırım’da bulunan 380 yıllık Büyük Özenbaş Camii, çeşme ve minare yapılması için destek kampanyası başladı.

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada  1640 yılında kurulan Kırım Büyük Özenbaş Camii’ne çeşme ve minare yapılması için mutabakat sağlandığını, bunun için destek beklediklerini söyledi.

Cami hakkında bilgi veren Sarıkamış, “Kırım’da 5 camiden 1 tanesi kaldı. Büyük Özenbaş

Kırım Büyük Özenbaş Camimiz Komsomol, Genç Komünistler Birliği, Leninist Genç Komünistler Birliği olarak kullanıldı.

380 yıllık Büyük Özenbaş Camii’nde abdest alabilmek ve Kırım Tatar halkının bu çeşmeden yararlanabilmesi için şadırvana ihtiyaç var. Ayrıca Kırım semalarında ezan sesi yankılanması için minareye ihtiyaç var. Dünya Kırım Tatar Derneği Kırım Müftülüğü, Kırım’da Büyük Özenbaş Camii’nin bütün işleri ile ilgilenen Ayder Mustafayev ve Kırım’daki çeşme ve sebillerin uzmanı Genel Koordinatörümüz Prof. Dr. Akdem Celilov ile görüşerek çeşme ve minare yapılması konusunda mutabakat sağlandı” dedi.

Yardımseverlere “Baki kalan bu kubbede, kıyamete kadar kalacak bir iz bırakalım mı?” diyen Sarıkamış, “1640 yılından beri ayakta durmaya çalışan bu camimizi el birliği ile Rabbimizin sedaları ile tekrar dolduralım mı? Öncelikle şadırvan ve minaresi, iç ve dış bakımları için yapılacak onarımına yardımlarınızı bekliyoruz”

Romanya Köstence’de yaşayan Kırım dostu Lule Mutalap Konya’da Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış’a yardımını teslim etti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest