GenelGüncelKültür Sanat

Kırım’da 3 ay sonra cuma namazı kılındı

19 Haziran 2020’de Müslümanlar Kırım camilerinde ortak bir Cuma namazı kıldılar. Bu cuma, yeni bir viral enfeksiyon COVID-19 salgını ile bağlantılı olarak çeşitli kitlesel dini olaylar düzenlemeye yönelik üç aylık bir kısıtlamadan sonra toplu bir cuma namazı ilk oldu.

Cuma namazı için Akmescid Kebir cami’nin merkezi camisinde yaklaşık 200 kişi namaz kıldı.

Hutba (vaaz) ve toplu dua mümkün olduğunca kısa bir süre tutuldu.

Kırım Müftüsü yardımcısı Ayder İsmailov’a göre, Cuma namazı sırasında tüm sıhhi ve anti-epidemiyolojik güvenlik standartları gözlendi.

“Caminin girişinde dezenfektanlı kaplar kuruldu ve caminin odasına giren herkes ellerini işliyordu. Buna ek olarak, Juma-Namaz’a gelen herkes tıbbi maskeler kullandı ve onlarla birlikte bireysel dua paspasları (namazlyk) vardı. İbadetçiler arasındaki mesafeyi koruduğu için cami içindeki yerlerin yetersizliği durumunda, cami topraklarında bir platform sağlanmıştır. Müslümanlara anlayışlarından, kendilerine, sağlıklarına ve başkalarının sağlığına önem verdikleri için teşekkür ediyoruz ”dedi.

15.06.2020 tarihinden itibaren Kırım Müslümanları İdaresinin verdiği karara göre, Kırım camilerde Cuma günü toplu ibadet yapılmasına ilişkin kısıtlamanın kaldırıldı.

kebir camii
kebir camii
kebir camii
kebir camii

CRO DUM Kırım Basın Servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest