GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Kırım’a Özel yüksek eğitim kurumu İnovasyon Enstitüsü Kurma çalışması başladı

Kırım’da İlim insanı Prof. Dr. Remzi Devletov ve Dünya Kırım Tatar Derneğinin girişimleri ile Kırım İki Dillik İnovasyon Enstitüsü kurma çalışması başlatıldı.

 Prof. Dr. Remzi Devletov yaptığı açıklamada, Kırım’da Üniversite kurmak için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Üniversite kurulması için Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış ile Rusya, Tataristan ve Türkiye’de çok önemli görüşmeler yaptık.

Bizim amacımız farklı, değişik, yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamaktır. Enstitünün bir özelliği inovasyon teknolojisinde çalışa bilen öğretmenler yetiştirmektir.

Baş amacımız Kırım’da entelektüel elit sırasından yer alacak akademisyenler yetiştirmek, ayrıca Tercümanlık dil üzerine uzman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kırım Tatar halkı için büyük bir ihtiyaç olduğuna inandığımız İnovasyon Enstitüsünün kurulması için Dünyanın her yerinden destek verileceğine inanıyorum. Dedi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest