GenelGüncel

Kırım ve Tataristanlıları Kocaeli Kırım Tatarları Derneği misafir etti

Kocaeli Kırım Tatarları Derneği, 11. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında Kırım’dan 27, Tataristan’dan 21 çocuğu ağırladı. Çocukları 4 gün boyunca ilimizde ağırlayacak olan dernek, dün sabah Alikahya’da bulunan Hoşgör Pastanesi’nde hep birlikte kahvaltı yaptı. Dernek Başkanı Zümran Aracı ev sahipliğinde gerçekleşen programa Kırım Dernekleri Federasyonu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ve Kırım ve Tataristan’dan gelen yetkililer katıldı.

‘HEP BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ’

Kahvaltı sonrası konuşan Kırım Dernekleri Federasyonu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, “Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dünya ülkelerinden çocukları ilimizde ağırlıyor. Biz de her sene Kırım’dan çocuklarımızı bu program için Kocaeli’de buluşturuyoruz. Tataristan’dan çocuklarımız geldi. Ulusal egemenlik ve çocuk bayramını hep birlikte kutlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak : kocaeliparaf.com/kirim-ve-tatar-cocuklar-dernegin-misafiri-oldu.html

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest