GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

KIRIM TATAR KARDEŞİMİZE KOL TUTALIM

DOSTLAR QIRIMTATAR KARDEŞİMİZE KOL TUTALIM

Kırım Tatarlarının umudu Dünya Kırım Tatar Derneği Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşta Kırım Tatarları son derece etkilenmişlerdir. Kırım Tatarlarına Kırım Müftülüğü ile Organizasyon yapan Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada Kırım Müftülüğümüz ile müşterek Kırım’da gıda yardım kolisi dağıtacağız.

 Bu organizasyona Aziz Milletimiz Yurt içinde ve yurt dışından destek verileceğini umut ediyoruz. Koli bedeli 570 TL dir. Herkes kendi bütçesine göre bu miktarı arttırabilir.

Ukrayna – Rusya arasındaki savaştan Kırım tatarları büyük sıkıntı çekmektedirler. Kırım’da  kronik hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyoruz. Bu dönemde en çok zarar gören aile kurumunu ayakta tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya Kırım Tatar Derneği iyilik kervanı Kırımın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahipleri için hazırlanıyor. Siz de kumanyalarınızı bu iyilik kervanına katabilirsiniz.

Bağışlarınızla Kırıma ulaşacak kumanya paketleri, bir ailenin erzak ihtiyacını karşılayacak şekilde Kırımdaki Qırımtatar esnafımıza hazırlatıyoruz.

Cenab-ı Hakk bize, sebeplere sarılmamızı, olgun bir iman ile çalışmamızı ve bunları yapabilmek için de Allah yolunda infak ve yardımı en birinci sebeplerden birini teşkil ettiğini bize Kur’an-ı Kerim’inde bildiriyor. Bu sebeple Kırım’daki Müslüman kardeşlerimize, zekatlarınızı gönderebilir ve Kırım’a 570 TL’lik kolilerden bağışlayabilirsiniz.

Dünya Kırım Tatar Derneği aracılığıyla gönderdiğiniz koliler Kırımlı ailelere ulaştığında teşekkür ederek gözyaşı döküyorlar. Kırım Türk halkı, yani soydaş ve dindaşlarımız sıkıntıda. Bu sıkıntının giderilmesi için “Lütfen yardımlarınızı Kırım’a gönderelim. Kırım’daki yoksul kardeşlerimize yardım edelim. Onların sevinçlerine ve gözyaşlarına ortak olalım”

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest