Genel

Kırım Müslüman Manevi Müdürlüğü Yüksek Kurulu Ramazan ayında camilerde teravih kılınması kararı verdi

Kırım Müslüman Manevi Müdürlüğü Yüksek Kurulu’nun Kutsal Ay’daki camilerin çalışmaları da dahil olmak üzere bir dizi konunun değerlendirildiği düzenli bir toplantı yapıldı.

Yapılan görüşmeler sonucunda Üst Kurul toplu olarak iki karar aldı:

1-teravih-namaz sıhhi ve epidemiyolojik önlemlere uygun olarak 20 rekat miktarında yapılacaktır; camilerde maske rejimine ve mesafeye uyulması sıkı bir şekilde izlendi

2-Bir sonraki artış eğilimi göz önüne alınarak camilerde ve cami topraklarında iftar yapılmasının sınırlandırılmasına karar verildi.

Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablaev, Müslümanlardan bu karara anlayışla yaklaşmalarını istiyor ve yeni koronavirüs enfeksiyonu COVID-19’un yayılmasının bir başka dalgasının tehdidi ile bağlantılı olarak bir kez daha önlem alınmasını istiyorum.

Kırım DUM’u Merkez İdare Dairesi’nin basın servisi1

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest