Kültür Sanat

KIRIM MÜFTÜSÜ MEVLÜD KANDİLİNİ KUTLADI

Sevgili iman kardeşlerimiz! Peygamberimiz Muhammed’in doğumu olan Mevlud an-Nebi bayramının başlangıcında Kırım’ın tüm Müslümanlarını ve Kırım dışındaki tüm yurttaşları tebrik ediyorum (Allah’ın selamı ve rahmeti onun üzerine olsun!).

28-29 Ekim gecesi, her Müslümanın Reslullah’ın doğumu vesilesiyle sevincini dile getirdiği, dünyanın her yerinden Müslümanların Yüce Allah’ı övüp Peygamber’in ismini anarak Kur’an-ı Kerim’i okuduğu ve dua ettiği mübarek bir zamandır.

Kırım Müslümanlarını sevgili Peygamberimiz Muhammed ile bu mübarek geceyi (Allah’ın selamı ve nimetleri onun üzerine!) Geçirmeye, namaz kılarken, hadis okuyarak, çocuklara hayatını anlatmaya, birbirimiz için dua etmeye ve Anavatanımızın iyiliği için dua etmeye çağırıyorum.

Yüce Allah dualarımızı ve sevaplarımızı kabul etsin, rahmetini ve bereketini her eve indirsin ve kıyamet günü Peygamberimizin şefaatiyle bizi onurlandırsın!

Kırım Müftüsü
Hacı Emirali Ablaev

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest