GenelGüncel

Kırım Müftüsü, Kırım Müslümanlarının Hicri Yılbaşını kutladı.

Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablaev, yeni 1443 Hicri’nin başlangıcında Kırım Müslümanlarını tebrik etti.

“1442 Hicri yılı sona erdi ve yeni yıl başladı. Bu tarih, kendimizi ve eylemlerimizi değerlendirebilmemiz için önemlidir.

Ömer ibn Hattab (Allah Ondan razı olsun) dedi ki: “Azarlanana kadar kendinizi azarlayın ve tartılıncaya kadar amellerinizi tartın.” Geçen yılın eylemlerini analiz etmelisin, günahlarından tövbe et, onlara bir daha dönmemeye kesin bir niyetle. Yeni yılın Müslüman takviminin ilk ayı olan Muharrem ayı, Yüce Yaradan’a ibadetle geçmelidir – bu güç verir inşaAllah ve geri kalan ayları da iyi rezervler yaparak geçirir. başka bir dünya için iyi işler.

Her eve sağlık ve esenlik göndermesini, salih amel ve niyetlerimizi bereketlendirmesini, Müslümanlara, ülkemize, cumhuriyetimize ve halkımıza huzur ve esenlik bahşetmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz. Amin.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest