GenelGüncel

Kırım Müftüsü hizmetleri askıya aldı

Kırım Müslümanları ve Sivastopol şehri Ruhsal İdaresi, 12 Nisan 2020, Cuma gününe kadar ve Kırım camilerindeki toplu duaların yanı sıra her türlü eğitim ve öğretim faaliyetinin askıya alınacağını bildiriyor.

Buna ek olarak, 12 Nisan 2020’ye kadar Kırım Müftüsü’nün emriyle, geleneksel dini ritüeller – dualar, adlandırma ritüelleri ve nikah (evlilik) askıya alındı. Cenaze törenleri ve cenaze-namaz mümkün olduğunca kısa bir süre içinde, tüm güvenlik kurallarına uygun olarak, fiziksel temas ve el sıkışma olmadan gerçekleştirilmelidir.

12 Nisan 2020’ye kadar, Yüksek İslami Bilimler Azak Medresesi’nin çalışması askıya alındı. 

İmamlar, müminleri yukarıdakilerden ve toplu katılımı içeren diğer faaliyetlerden vazgeçmeye ve hastalığı önlemek için önlemler konusunda destek vermeye teşvik etmeye teşvik edilmektedir.

Kırım Cumhuriyeti Müslümanları ve Sivastopol şehri Manevi Yönetiminde bir “yardım hattı” düzenlenmektedir. 10:00 ile 17:00 arasında, hafta içi +7 978 0741847 numaralı telefon, inananların ve acil konuların teolojik danışmanlığına bir görev düzenledi.

Kırım Müftüsü’nün emri, Kırım Cumhuriyeti ve Sivastopol şehri boyunca dağıtılmaktadır ve 12 Nisan 2020’ye kadar geçerlidir. Gerekirse, Emrin etkisi genişletilecektir.

Bu önlemler, koronavirüs enfeksiyonu COVID-19’un yayılması ve Kırım Cumhuriyeti’ndeki ilk enfeksiyon olgusunun tespiti tehdidi ile bağlantılı olarak, bu hastalığın, özellikle yaşlı insanlar için, Kur’an’ın  “ Allah yolunda mal harcayın da kendinizi ellerinizle tehlikeye bırakmayın ve güzel hareket edin. ” dikkate alınarak alınmıştır (sura Bakara, 2/195)

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest