Genel

Kırım Müftülügünde İslam’ın temelleri eğitim kursları düzenlendi

Akmescid’de, Kırım Müslümanları ve Akmescid şehri Ruhsal İdaresi “Faydalı İlim” eğitim projesi çerçevesinde, İslam’ın 2020 kadın öğretmenleri için üç günlük tazeleme kursları düzenlendi. Forum dini kompleks Seit-Settar’da yapıldı.

Kırım DUM Eğitim Bölümü tarafından geliştirilen ders programında tejid öğretimi, Müslüman görgü kuralları seminerleri, psikolojik eğitim, konferanslar ve yuvarlak masa kursları yer aldı.

Dersler “Hanefi Mezhebinde’de Fetva Yapmanın Temel İlkeleri” ve “İslami Dogmanın Gerçek Sorunları” İslam Hukuku Yüksek Lisansı, Kırım Müftüsü Yardımcısı Ayder İsmailov ve teolog ilahiyatçı, Kırım Esadullah Bairov Müftüsü yardımcısı tarafından verildi. “Müslüman Ailenin Krizleri ve Çözümleri” başlıklı konferans, teolog-psikolog Zeineb Bairova’nın proje yöneticisi Faydaly Ilim tarafından verildi.

Sürekli eğitim kursları çerçevesinde öğretmenlerin din eğitimi alanındaki yeni metodolojik gelişmelere ve yaklaşımlara tanıtıldığı bir yuvarlak masa “Yany Usul” da düzenlenmiştir.

Toplamda Kırım Cumhuriyeti’nin farklı bölgelerinden 55 öğretmen ileri eğitim kurslarına katıldı. Zeyneb Bairova’ya göre, derslerin amacı, dini bilgi düzeyini artırmak, Kırım’da İslami eğitimin kalitesini artırmak için motivasyon ve farklı yaş gruplarına İslam öğretimi için yeni yöntemler ve formlar geliştirmektir.

“Bu 20 akademik saatte yuvarlak masa düzenlenmesi de dahil olmak üzere çok çeşitli konuları ele almaya çalıştık.” Bu etkinlik öncelikle sadece dini öğretim sistemine dahil olan genç profesyonelleri desteklemeyi amaçlıyor ”dedi.

Kursların tamamlanmasının ardından öğretmenler ileri eğitimi onaylayan sertifikalar aldı.

CRO DUM Kırım Basın Servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest