GenelGüncel

Kırım Müftülüğü karantina ilan etti

Koronavirüs COVID-19’un yayılma tehdidi nedeniyle, Kırım Müslümanları İdaresi, vatandaşların camilere gitmesini 03 Nisan 2020’ye kadar geçici olarak askıya aldı. Ayrıca, daha önce planlanan etkinlikler iptal edildi. –

3 Nisan 2020’ye kadar Faydaly Ilim eğitim merkezinde çocuklar ve kadınlar için dersler askıya alındı.

Kırım Cumhuriyeti Müslümanları İdaresi, Kırım Müslümanlarının bir camiyi ziyaret ederken özellikle toplu Cuma namazı sırasında güvenlik önlemlerini almasını ve fiziksel teması en aza indirmesini önermektedir. SARS’ın ilk belirtileri ortaya çıktığında, başkalarına zarar vermemek için evde kalmak için acil bir istek.

Yerel dini kuruluşlara ibadet yerlerini düzenli olarak dezenfekte etmeleri ve Pazar okullarında camilerde öğrenme sürecini askıya almaları tavsiye edilir.

Yüce Allah mübarek toprağımızı ve Kırım sakinlerini korusun.

CRO DUM Kırım Basın Servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest