GenelGüncel

KIRIM KIRIM TATARLARININDIR

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış Ukrayna UATV de Haberlerde Kırım ile iliği soruları cevapladı. 14 Kasım 2019 günü gerçekleşen programda Dünya Kırım Tatar Derneğinin faaliyetleri, Kırım’a bakış açısı, Ukrayna- Rusya ve Kırım ilişkileri, Türkiye’de Ankara’da bulunan dernekle ilişkileri ve Derneğin yapısı üyeleri-yönetimi gibi sorular soruldu.

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış sorulara şu cevapları verdi. Ben 18 yıl Seydişehir Kırım dernek başkanlığı yaptım. Kırım Politikalarımızın uyuşmaması sonucu Dernek üyeliğinden ve başkanlığından İHRAÇ edildim. İhraç kararımda Kırımınsesi gazetesi çıkartmam Kırıma gönderilen yardımları Ankara’ya vermemem olarak gösterildi.

İhraç sonrası Türkiye’de Şevket Öndüç, Mustafa Balkan, Zeynettin Düzenli gibi dostlarımızla irtibata geçerek Derneğimizi kurduk.

Kırımla Kırım Tatarları ile ilişkilerimiz her düzeyde devam etmektedir. Ukraynada yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Vladimir Zelenskiy’i resmi olarak destekledik. Zelenskiy Kırım Tatarları için umut vaat etti.

Kırım 1783 yılından bu tarafa işgal altındadır. Bizim düşüncemize göre Kırım Sorununu Rusya, Amerika, Avrupa Birliği, Almanya, Ukrayna çözemez. Kırım Sorununu yalnızca Türkiye çözer. Kırım Kırım Tatarlarının vatanıdır.

Kırımda İftar ve Kurban çalma faaliyetlerimiz devam etmekte ve edecektir.

Dernek olarak Kırımda yaşayan engelli kardeşlerimiz için KIRIMDA BİR ENGELİDE SEN KALDIR Kampanyası başlattık.

1 Kasım günü Bu kampanyaya destek için Seydişehirde Kırım Tatar sanatçılar Metin Batur,Mamed Cafaov ve Ayşe İbragimovanın katılımıyla muhteşem bir konser verildi.

Antlı kurban liderimiz Noman Çelebicihanın “Kırım’ı kana boğabilirler. Fakat bütün bunlar, Kırımlıları istiklal imanlarını yıkmaya değil, kuvvetlendirmeye yarayacaktır. Tarihin ergeç yazacağı şey: müstakil ve mesut Kırım’dır.” fikirlerini kabul etmektedir. Onun çizdiği yolda ilerleyecektir.

Biz her şey kırım için diyoruz. Biz küllerinden doğan bir milletiz.

mustafa sarikamis
mustafa sarikamis

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest