Genel

KIRIM KIRIM TATARLARININ VATANIDIR

Dünya Kırım Tatar Derneği (DKTD) Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada ‘’ Kırım 1500 yıllık Türk yurdudur. Günü birlik politikalarla Kırım, Rusya’nın ve Ukrayna’nın toprağı gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Buna Kırım Tatarlarının sözcüsüymüş gibi gösterilenler alet olmaktadır.

Rusya 16 Mart 2014 de sözde ilhak referandumu yaptırmış be referandumu Kırım Tatarları protesto ederek katılmamışlardır.

Kırım’da 450 bin Kırım Tatarı yaşamaktadır. Kırım’da yaşayan halkımız can ve mal güvenliği sorunu yaşamaktadır.

Bunun yanında ekonomik, sosyal sorunlarda bulunmaktadır. Dünya Kırım Tatar Derneği Ramazanda iftar sofraları kurmakta, Kurbanda ise Dünyanın çeşitli yerlerinden verilen Kurban vekâletini yerine getirmektedir.

Doğal olarak bütün dini vecibeleri Kırım Müftülüğü ile yapmaktadır. Bu konuda DKTD Derneğinin yaptığı faaliyetlere tam destek veren Müftümüz Emir Ali Ablayev’ede teşekkür ediyoruz.

Kurban Bayramında Genel Başkan Vekilimiz Şevket Öndüç Kurban etlerini dağıttığı esnada bazı engelli ailelerle karşılaşmış bu ailelerin İnsani durum yaşadıklarına şahit olmuş ve bunu gündeme alarak ‘’Kırım’da Engelleri Kaldıralım‘’ kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Kiev ve Türkiye merkezli Adında Kırım olan bazı siyasiler, STK ları bu kampanyayı Kırımda yaşayanlar Ruscu onlara Rusya yardım etsin gibi sözlerle karalamaya çalışmaktadır. 25 yıl Kırım’a yapılan yardımları çar çur edenlerin bu tür aldatmacalara ve karalamaya çalışmaları bizleri üzmektedir.

Kırım Meselesi Türkiye’nin içinde olmadığı hiçbir yerde çözülemez.

Kırımda yaşayan 450 bin kişi bizim için aynıdır. Hiçbir şekilde şunun bunun adamı değildir. 450 bin kişi yalnızca Qırımtatardır. Millet Vatan Qırım

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest