GenelGüncel

KIRIM İLİM VE HAYIR DERNEĞİNDEN,DÜNYA KIRIM TATAR DERNEĞİNE ZİYARET

Kırım İlim ve Hayır Derneği kurucu üyesi Cihan Temel, Dünya Kırım Tatar Derneğini ziyaret etti. Ziyarette Kırımdaki son gelişmeler. Dünya Kırım Tatar Derneğinin Kırım Büyük Özenbaş Camisine  yaptıracağı Minare, Çeşme ,tadilat ve başka yapılacak konular ele alındı.

Kırım için yapılacak bütün projelere Kırım İlim ve Hayır Derneği Başkanı Sayın İsmail Hakkı Temizkök’ün destek verdiği hatırlanarak iş birliğinin bundan böyle artarak devam edeceği vurgulandı.

Öte yandan ABD Eski Başkanı Obama’ya verilen Kırım el işlemeli bebek Reşit Temel ve Cihan Temelin biricik kızları Aybike Temel’e Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış tarafından hediye edildi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest