GenelGüncel

KIRIM FEVZİ YAKUBOV’U TOPRAĞA VERDİ

Kırım Tatar halkı Fevzi Yakubov için, Kırım Mühendisliği ve Pedagoji Üniversitesinde veda törenine yapıldı.

Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablaev, törende yaptığı konuşmada “Fevzi aganın tüm çalışmaları, Kırım’da, tüm halkların birleşmesinde, barış içinde yaşamamızı sağlamayı amaçlıyordu. Bu, devam etmemiz gereken harika bir çalışma. . Yüce Merhamet bu büyük adamla olsun.

Veda törenine Kırım Cumhuriyeti Devlet Konseyi milletvekilleri, federal, cumhuriyetçi ve şehir yetkililerinin temsilcileri de katıldı.

Meslektaşları, arkadaşları, öğrencileri, öğrencileri ve düşünenleri Fevzi Yakubov’a veda etmeye geldi. Veda töreni sırasında, şükran ve şükran sözleri, kendi ülkesine geri dönen kişilerin yararına olan yorulmadan çalıştığı için Öğretmen’e ses çıkardı.

Veda töreninin ardından, cenaze namazı Kebir-camiinde kılındı.

Bilgi: Fevzi Yakubov, 10 Kasım 1937’de Kırım Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin Karadeniz bölgesinde doğdu. Taşkent Politeknik Enstitüsü Makine Fakültesi’nden mezun oldu. 1993 – 2016 yılları arasında Kırım Bilimler Akademisi’nin tam üyesi olan Teknik Bilimler Doktoru Yakubov, Kırım Mühendisliği ve Pedagoji Üniversitesi Rektörü ve 2016’dan KIPU Başkanı olarak görev yaptı. 2018 sonbaharında, Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Konseyi ona “Kırım Cumhuriyeti Fahri Vatandaşı” unvanını verdi – Cumhuriyetin en yüksek devlet ödülü.

Fevzi Yakubov, 23 Ağustos 2019’da uzun bir hastalıktan sonra hayatının 82. yılında öldü.

fevzi yakubov
fevzi yakubov

CRO DUM Kırım basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest