GenelGüncel

Kerkük Valisi Said: Türkiye’nin Kerkük’te temsilcilik açmasını istiyoruz

Kerkük Valisi Rakan Said, Türkiye’den kentin kalkınması ve gelişmesine yardımcı olacak bir temsilcilik açması talebinde bulundu.

Said, Türkmen, Arap ve Kürtlerin birlikte yaşadığı petrol zengini Kerkük’ün kalkınması ve yatırımların gerçekleştirilmesi için Türkiye’nin burada güçlü bir varlık göstermesini istediklerini belirtti.

Kerkük’ün her alanda gelişmeye ihtiyaç duyduğunu kaydeden Said, bunun için de Türkiye’nin kentte yapacağı yatırımların önem arz ettiğini ifade etti.

“Türkiye’nin Kerkük’te temsilcilik açmasını istiyoruz”

Türk yatırımcılar ile Kerkük arasında bir köprü inşa edilmesinin önemine değinen Said, “Türkiye’nin Kerkük’te temsilcilik açmasını istiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

“Türkiye’nin kalkınma tecrübesi ve iş kalitesine ihtiyacımız var”

Bölgenin en gelişmiş ülkesinin Türkiye olduğunu vurgulayan Kerkük Valisi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye bizim için önemli ve en yakın komşu ülkelerden biri. Her alanda gelişmiş ve kendisini kanıtlamış bir ülke. Yıllardır savaş ve çatışmalardan dolayı büyük tahribata uğrayan Irak ve özellikle Kerkük’ün imarı ve kalkınması için Türk kalkınma modeline gereksinim var. Kerkük’te hastane, okul, üniversite ve diğer alanların inşası hususunda, Türkiye’nin kalkınma tecrübesi ve iş kalitesine ihtiyacımız var.”

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, 21 Aralık 2018’de yaptığı açıklamada, “Çok uzun süreden beri planladığımız adımı atarak, Kerkük’te başkonsolosluk açılması için resmi talebi, Iraklı makamlara ilettik.” ifadelerinde bulunmuştu.

Yıldız, Kerkük’te başkonsolosluktan önce vize başvuru merkezinin açılacağını belirtmişti.

AA

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest