GenelGüncel

Kelbecer’i terk eden Ermeniler yakıp gidiyor

15 Kasım’da Azerbaycan’a bırakılacak olan Kelbecer’in boşaltılması işlemi sürüyor. Bazı Ermeniler evlerini boşalttıktan sonra Azerbaycanlıların kullanamaması için yakıyor.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan anlaşmanın ardından takvim işliyor. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ve Ermeni siviller Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını terk etmeye başladı.

O görüntüler Rus basınında yer aldı

Ancak bölgeyi terk eden bazı Ermeniler geride büyük bir yıkım bırakıyor. Rus basınında da yer alan görüntülerde, Kelbecer’de Ermeniler yaşadıkları evlerin kapı ve pencerelerine kadar her şeyini söküyor. Bazıları evlerini boşalttıktan sonra Azerbaycanlıların eline geçmemesi için yakıyor.

Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında yapılan anlaşma gereği Ermenilerin 15 Kasım’a kadar Kelbecer’i, 20 Kasım’a kadar Ağdam’ı ve 1 Aralık’a kadar Laçın’ı Azerbaycan’a teslim etmesi gerekiyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest