Güncel

Kazanda 5000 adet Gaspıralı çikolataları hazır oldu.

20 mart – Ismail bey doğduğunun 170 yıl dönemi için hazırladık. 4 gün sonra Istanbulda da 5 bin adet Gaspıralı çikolatası hazır.


Bu çikolataları “Azatlik” Tatar gençleri birliği (Tataristan) ve “Türk görüşü” gazetesi (Tataristan) aktivistları hazırladı.
Onlar UCRETSiZ dağıtılacak. Tataristandan Kırıma, Yakutistan, Çuvaşistan, Hakasiya, Altay, Tuvaya, Kazakistan, Kırgızistana, kumuk, nogay, karaçaylara gönderelecek. Türkiyeden Azerbaycan, Poloniya, Hungariya, Irak türklerine, gagauzlara gönderelecek.

Gaspıralı hayatı boyunca Türklerin birliğini hayal etti ve bu fikir adına çalıştı. Şimdi, 170. yıldönümünde, Gaspıralı adı bir kez daha halklar arasındaki Birliği ve barışı güçlendirmek için fikirlere hizmet edecektir.
“Azatlik” birliği ve “Türk görüşü” gazetesi başkanı Nail Nabiulla fikirince, Gaspıralı çikolatasının tüm Türk dünyasındaki çocukları bir araya birleştireceğine ve bunun Türk halkları ve devletler arasındaki ilişkileri güçlendirmek için sağlam bir temel oluşturacağına yol verecek. Çikolatalar, Türk dünyasının çocukları arasında İsmail Gaspral’ı popüler hale getirmek, kişiliğine dikkat çekmek, Türk halklarını birbirine yakınlaştırmak için tasarlanmıştır – dedi Nail Nabiulla.

Öğretmenlere sesleniyoruz – bana yazın. Size veririz, çucuklara dağıtabilirsiniz.

Arkadaşlar, nasıl bu sizce? Güzelmi?

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest