GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, “Bağımsızlığımızı hediye olarak almadık”

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 16 Aralık Bağımsızlık Günü’nün halkının yüzyıllardır kendi devleti için verdiği mücadelenin tacı olduğunu belirterek, “Bağımsızlığımızı hediye olarak almadık” dedi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan’ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile katıldığı, ülke bağımsızlığının 30. yılı vesilesiyle düzenlenen törende konuştu.

30 yıl önce babalarının hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini söyleyen Tokayev, “Yeni Kazak devletini kurarak, tüm dünyaya bağımsızlığımızı duyurduk” ifadesini kullandı.

Tokayev, Bağımsızlık Günü’nün halkının yüzyıllardır kendi devleti için verdiği mücadelenin tacı olduğunu vurgulayarak, “Bağımsızlığımızı hediye olarak almadık.” değerlendirmesinde bulundu.

“Modernleşmeye devam edeceğiz”

Egemen bir devlet olarak kurulduklarından bu yana ekonomiden kültüre her alanda gelişme kaydettiklerinin altını çizen Tokayev, şimdi ise yeni küresel ve bölgesel zorluklar karşısında bu çabaları ikiye katlama zamanı olduğunu söyledi.

Tokayev, ülkesinin yeni 10 yıllık bir sürece giriş yaptığına işaret etti.

“Siyasi alanda modernleşmeye devam edeceğiz. Ekonomiyi yeni teknoloji ve yapay zeka alanlarına göre hızla geliştirmeyi hedefliyoruz. Çevreyi iyileştirmek, önümüzdeki 10 yılda kamu politikamızın önceliği olacak.”

Tören, ülkenin önemli sanatçılarının sahne aldığı konser programıyla sona erdi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest